5 Essentials voor de ultieme focus

Mind door fitgirlcode

Heb je het gevoel dat je geen moment van rust in je hoofd hebt en moeite hebt om je tijdens een belangrijk moment te focussen? No worries, het overkomt ons allemaal! Iedereen heeft wel eens een periode dat je je wat lastiger kan concentreren en dat je moeite hebt om je aandacht te focussen. Met deze vijf essentials ben jij binnen no time helemaal zen en gefocust.  

  1. Mobiel uit of op vliegtuigstand. Dit staat overduidelijk op nummer 1. Ik geef het niet graag toe, maar ook ik kan de verleidingen van social media niet weerstaan en heb het gevoel dat ik altijd connected moet zijn met de buitenwereld. Onbewust reik ik om de paar minuten naar mijn telefoon en scrol ik automatisch door mijn Instagram feed zonder überhaupt te registreren wat aan me voorbijgaat. Geloof me, als je je telefoon weg legt, ben je een stuk productiever. Dus phone off, focus on!
  2. Iets om op te knabbelen. Naar mijn idee kan ik me altijd beter focussen als ik een handje noten, een stuk fruit of een reep bij de hand heb. Een goed excuus voor een lekker en gezond tussendoortje, but don’t overdo it! :)
  3. Een blikje Tranquini. Voorheen had ik de slechte gewoonte om een kopje koffie of een energiedrankje te halen als ik bijvoorbeeld een belangrijk artikel moest afmaken. Ik kreeg dan een sugar rush en stuiterde alle kanten op en kreeg hierdoor geen rust in mijn hoofd. Totdat Tranquini op mijn pad kwam. Het drankje is gemaakt van kruidenextracten en natuurlijke ingrediënten en dit zorgt ervoor dat je lekker zen wordt en gefocust blijft en het is ook nog eens super lekker! Is dat even mooi meegenomen ;)
  4. Haal je meest comfy outfit uit de kast. Een strakke spijkerbroek zit natuurlijk niet echt lekker dus trek voor de ultieme chill modus een oversized trui en je sweatpants aan en relax away!
  5. Muziekje op. Als ik lekker op de bank aan het hangen ben, vind ik het heerlijk als ik wat achtergrondmuziek heb. Werk ik aan mijn scriptie? En nee, die is inderdaad nog steeds niet af.. Dan zet ik een muziekje op zonder tekst zodat ik me beter kan concentreren. Het helpt echt!

Hoe wordt jij gefocust en zen? Deze 5 tips werken voor mij echt super, probeer ze ook eens en laat me weten wat je ervan vindt :)