Spiegels zijn verknipte dingen

Mind door anna FG

Ik heb echt een vreemde relatie met spiegels. En zij ook met mij, heb ik het idee. Stuk voor stuk laten ze een andere Anna zien. En dat vind ik verwarrend. Ik wil graag weten hoe ik er écht uitzie en daar heb ik toch een spiegel voor nodig. Dat is de enige manier om mezelf in vol ornaat te zien. Het klinkt heel ijdel, en dat is het waarschijnlijk ook, maar ik check mezelf in iedere spiegel die ik tegenkom. Als ik in het gezelschap van anderen ben, doe ik dat uiteraard heel onopvallend. Dan check ik even vluchtig vanuit mijn ooghoek hoe de boel erbij hangt, en ga vervolgens heel nonchalant over tot de orde van de dag. Wanneer ik alleen ben dan neem ik er echt even de tijd voor. En dan kom ik iedere keer weer tot de conclusie: spiegels zijn echt verknipte dingen.

In mijn sportschool hebben ze een spiegel, en als ik daar in kijk denk ik: ‘Meid, wat doe je hier eigenlijk. Je bent één afgetrainde chimeid! In die spiegel zie ik er zo gelikt uit. Maar in diezelfde sportschool is nog een spiegel, in de kleedkamer. Als ik mezelf daarin bekijk, is het een heel ander verhaal. Dan denk ik: ‘Lord, het is goed dat je hier bent, want er is behoorlijk wat werk aan de winkel. Je moet binnenkort echt even door de wasstraat, want jij ziet er een partijtje verlept en verlopen uit.’ Zo’n perceptie-shift ervaar ik ook wel eens als ik ’s ochtends de deur uitga, in een naar mijn idee flitsende outfit. Zodra ik op mijn werk aankom en daar in de spiegel kijk denk ik: ‘Waar is het misgegaan? Deze outfit moet echt op de zwarte lijst want ik heb de plank compleet misgeslagen!’ Door dit soort ervaringen heb ik zeer expliciete spiegel-voorkeuren ontwikkeld. Er zijn bepaalde spiegels die ik bewust ontwijk, omdat ze mij niet bepaald appetijtelijk doen voorkomen. Ik gun ze geen blik waardig, die horken. Maar er zijn ook exemplaren, potverdorie als ik daar in kijk zou ik m’n eigen spiegelbeeld bijna doen! Je denkt waarschijn dat ik loop te liegen, maar zo’n pareltje van een spiegel hebben ze bijvoorbeeld bij de Aldi. Niet de meest sexy omgeving, maar de spiegels daar! Menig spiegel kan er nog een puntje aan zuigen. Plus, dat een rondje schobbejakken door de Aldi je zelfvertrouwen sowieso een meter opkrikt. Moet je eens doen! Je loopt naar buiten alsof je net te horen kreeg dat jij volgend jaar één van Victoria’s Secret Angels bent. In plaats van Doutzen.

foto aangepast

 

Cactus trui

Om dit verhaal een beetje kracht bij de zetten heb ik een week lang spiegel-selfies gemaakt in mijn nieuwe Colourful rebel cactus trui. Dat betekent inderdaad dat ik een week lang iedere dag dezelfde outfit aan heb gehad. Heel scherp! Als je iedere ochtend doucht en een deo-tje opdoet gaat dat best aardig. Alles voor een goede blog, zullen we maar zeggen! Je mag na het bekijken van onderstaande foto zelf bepalen of ik gek ben of dat er eventueel een kern van waarheid in mijn verhaal zit. Zelf heb ik in ieder geval geconstateerd dat het ongegeneerd maken van spiegel-selfies moeilijker is dan het lijkt. Iedereen op deze wereld maakt selfies, maar er rust net zo’n groot taboe op als op masturbatie. Zonder gene gooien we de een na de andere selfie de wereld in, maar wee je gebeente als iemand ziet hoe diezelfde selfie tot stand is gekomen. Er is niks beschamender dan ‘betrapt’ worden terwijl je met je duckface de spiegel/het beeldscherm van je telefoon staat te verleiden. Ik ben er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf gekomen, maar daar ging behoorlijk wat planning aan vooraf. Links kijken, rechts kijken, nog een keer links. Kust veilig: klik! Een ander dingetje: mijn selfie-pose is echt toe aan een frisse wind. Ik kijk op iedere foto als of ik onder een open raam heb geslapen, met een geknakt hoofdje naar rechts (voor jullie links). Daar ga ik nog even aan werken. Ik wil deze analyse wel even positief afsluiten, en dan wel door te zeggen dat de Colourful Rebel cactus trui op iedere foto even sexy is. Absoluut geen fashion failure voor op het zwarte lijstje.

01_annacollage-2

Nieuwe collectie

De outlet sale is op dit moment in volle gang, dus als je op de valreep nog wat kekke Colourful Rebel apparel wilt inslaan, moet je snel zijn. Er zijn op dit moment bizarre kortingen tot wel 70%!

In oktober lanceert Colourful Rebel een kersverse collectie. Nog heel even geduld, want het team van Colorful Rebel reist namelijk helemaal af naar de Big Apple om alle nieuwe items te shooten. De nieuwe collectie zal veel breder zijn dan de huidige collectie; er komen zelf bomberjacks en ondergoed bij. Je kunt je tijdens de wintermaanden dus van top tot teen hullen in rebelse, sexy outfits. En natuurlijk hete spiegel-selfies maken in de Aldi van je OOTD en deze op Instagram delen met #colourfulrebel. Spannond!

afbeelding-aanpast2