Aranka's favoriete me-time

Mind door aranka

Wij Fit Girls zitten niet stil en hebben een druk leven, maar het is ook belangrijk om een moment voor jezelf te pakken om lekker te relaxen en helemaal tot rust te komen. Geluk kun je vinden in de kleinste dingen! Daarom probeer ik mijn dagelijkse routines zo aangenaam mogelijk te maken door ze te transformeren in een moment van ontspanning. Vandaag wil ik graag mijn me-time momenten met jullie delen.

Een vleugje luxe

In de maatschappij waarin we leven, is het soms best moeilijk om een rustig moment voor jezelf te vinden. Als de oprichtster van #FITGIRLCODE heb ik een behoorlijk druk en hectisch leven. Ik creëer me-time door de kleine dingen in mijn leven te verrijken met een vleugje luxe. Door bijvoorbeeld te genieten van een warm geurig bad of een kopje speciale thee. Even ontsnappen uit de dagelijkse hectiek en genieten van het moment. Telefoon weg, laptop dicht en genieten van het hier en nu. Mijn weken vliegen soms zo razendsnel voorbij dat ik bijna vergeet stil te zijn bij alle positieve dingen die me overkomen. Dit soort eenvoudige, maar oh-zo belangrijke momentjes helpen mij hierbij.

rituals2

Ontspannen badderen

Na een lange werkdag vind ik het heerlijk om mijn hoofd even helemaal leeg te maken in de gym. Als ik na keiharde workout onderweg naar huis ben, kijk ik al uit naar een heerlijk warm bad. Soms heb ik zo hard gesport dat ik onderweg op de fiets de spierpijn al op voel komen. Dat herkennen jullie vast wel! Een warm bad met veel heerlijk geurende foam geeft mijn spieren de ultieme ontspanning die ze op dat moment verdienen. Terwijl ik zit te chillen in bad, eet ik vaak een bakje kwark met fruit zodat mijn lichaam genoeg eiwitten binnen krijgt om mijn spieren te herstellen. Me-time deluxe!

rituals1

Met McDreamy op de bank

Ik ben nog niet zo lang geleden verhuisd naar een gerenoveerde loftwoning en geniet er nog iedere dag van om thuis te komen in mijn droomhuis. Mijn vriend en ik hebben er veel tijd in gestoken om er een plek van te maken waar het iedere dag fijn thuiskomen is. Als ik eindelijk een avondje thuis ben, kruip ik het liefst op de bank in mijn chill outfit en kijk ik nog een aflevering van Grey's Anatomy. Wat is er nu relaxter dan de mooie glimlach van McDreamy? Op onderstaande foto heb ik een outfit aan van RITUALS Soulwear. Ik kan je vertellen, daar kun je uitermate goed in chillen! Een warme kop thee en een zak gele M&M's erbij en mijn avond kan niet meer stuk.

rituals3

 

Homemade hapiness

Door de week kom ik er niet echt aan toe, maar ik ben gek op koken! In mijn nieuwe huis heb ik een grote keuken waar ik uitgebreid kan kokkerellen. In het weekend probeer ik allerlei recepten van #FITGIRLCODE uit. Mijn favoriet blijft toch wel een bananenbrood. Als ik er zondag eentje maak heb ik gezonde snack voor de rest van de week. En ik maak een goede beurt bij mijn mede Fit Girls. ;)

Uber zen door meditatie

Ik vind knallen in de gym echt heerlijk, maar soms heb ik meer behoefte aan een rustige yoga- of meditatie-sessie. Ik probeer mijn workout zo veel mogelijk te matchen bij mijn mood. Als ik in de mood ben voor yoga of meditatie dan gebruik ik tegenwoordig de RITUALS app. De app vertelt je precies wat je moet doen. Ideaal, want na een lange werkdag heb ik weinig puf om nog zelf na te denken, haha. De app heeft drie verschillende vormen van meditatie en drie verschillende lengtes. Vooral tijdens een hele drukke dag gebruik ik de 5 minuten meditatie-oefening om weer op adem te komen. Even uit de stress-trein stappen en mijn gedachte weer op orde krijgen. Voordat ik naar bed ga, doe ik vaak een van de langere oefeningen, zodat ik met een rustig en leeg hoofd in slaap kan vallen. Wat voor mij ook goed helpt is om een notitie-boekje naast mijn bed te leggen. Als er dan allerlei gedachten naar boven komen, schrijf ik ze op in het boekje en kijk ik er de volgende dag naar. Het helpt echt om rustig in slaap te vallen.

Als je de RITUALS app zelf wilt proberen, kun je hem hier downloaden. Een absolute aanrader! Check hier voor meer info.

Als ik iets meer tijd heb vind ik het ook heerlijk om met mijn moeder een yoga sessie te doen, we doen al jaren samen yoga. Het is natuurlijk sowieso al heel fijn om wat quality time met moederlief door te brengen, maar samen een yoga flow beoefenen is goed voor body, mind én moeder-dochter band!

rituals6

Avondritueel

Hoe druk mijn dag ook is geweest, natuurlijk check ik altijd nog even de Instagram account van #FITGIRLCODE voor het slapen gaan. Er komen elke dag zo veel leuke comments en berichtjes binnen en ik lees ze graag zo veel mogelijk! Sinds kort zit ik ook op Snapchat en ik kan het dus ook niet laten om ’s avonds nog wat snaps te verzenden. Mijn kat Cooper staat graag model ;) Ik weet dat social media vaak niet wordt geassocieerd met me-time maar voor mij kan dit ook echt een momentje van ontspanning zijn. Normaal gesproken heb ik eigenlijk geen tijd om de persoonlijke accounts van onze Fit Girls te bekijken, maar ik vind het wel hartstikke leuk om te checken waar ze mee bezig zijn. Dus doe ik dat even voordat ik vertrek naar dromenland.

rituals4

Voordat ik onder de wol kruip, spray ik mijn bed nog even in met de Happy Mist. Daardoor lijkt het alsof ik iedere avond onder krakend verse lakens kruip. Zelfs Cooper is fan van dit lekkere geurtje, want zodra ik in bed lig, komt hij lekker tegen me aan kroelen.

rituals7

Win een me-time ultimate relaxation set t.w.v. €150,-

Hoe ziet jouw ultieme relax moment eruit? Ik ben benieuwd! Post jouw me-time foto’s op Instagram met #MyRituals en maak kans op een me-time ultimate relaxation set t.w.v. 150 euro met RITUALS producten en Soulwear. Je kunt meedoen t/m 25 september 2015!