5 tips & tricks voor na het zonnen

Tips door fitgirlcode

Ik vind mezelf oprecht tien keer mooier met een gezond kleurtje op m’n toet. Dat ene witte jurkje staat opeens denderend, je kan je foundation heerlijk links laten liggen (make-up is sowieso best wel overbodig als je over een pretty sunglow beschikt), de vraag of je slecht geslapen hebt of je niet zo lekker voelt is ook opeens vele malen minder populair, and the list continues… Aangezien een flink aantal zonuren niet bepaald prettig is voor je huid is het des te belangrijker om jezelf goed te treaten na een sunny day. Dus bij deze, 5 tips voor na het zonnen!

Het jammerlijke aan mijn voorliefde voor een LA tan is ten eerste mijn huidige woonplaats. Een goed Nederlands zonnetje is een frustrerend zeldzaam fenomeen. Ten tweede is veel zon not done voor onze huidjes. Hello, ouderdom verschijnselen! Maar aangezien we toch met z’n allen massaal naar het strand verkassen als de temperatuur 15 graden aantikt is het wel handig om te weten wat je dan precies na zo’n zonsessie moet doen…  

Wat te doen na een sunny day? 

  1. Water drinken

Ik merk zelf dat ik na een dag strand of een uitgebreide tan sessie in de tuin altijd een tikkie lichthoofdig ben. Vocht tekort alert! Tijdens het zonnen dehydrateer je flink, waardoor je je dizzy en slap kan voelen én je huid uitdroogt. Drink de hele dag dus genoeg water! Mocht je nu geen ster zijn in het achterover kiepen van genoeg glaasjes H2O, dan heeft Shelley dé tips om je uit de brand te helpen.

  1. Neem een lauwwarme douche

Na een zon sessie is het wel zo fris om even onder douche te springen. Nu is het super verleidelijk om na een hete dag onder een ijskoude douche te springen! Niet slim. Bij een lauwwarme douche openen je poriën zich, waardoor alle viezigheid (zweet, zonnebrand etc.) goed weggespoeld kan worden. Dit integendeel tot een koude douche, waarbij je poriën zich sluiten.

  1. Hydraterende crème

Helaas is je huid de dupe van die fijne zonnestraaltjes… Aandacht geven dus! Om de huid te verzorgen is het belangrijk om een goede body crème te gebruiken, die herstellend en hydraterend werkt. Ik gebruik zelf de Aqua-Gelée Ultra Fresh Body Replenisher van Biotherm! Hij ruikt lekker citroenig (ik ben extreem anti-zoete geurtjes) en werkt gelijk verkoelend! De structuur is heel licht en gel-achtig. Ik heb zelf een hekel aan van die plakkerige vette body lotions, dus dit is een heel chill alternatief.

Zonnen

  1. Verbrande bips? Yoghurt!

Mocht je nu toch iets te lang gebakken hebben en een lekkere kreeft tint gekweekt hebben, dan kan yoghurt super verlichtend werken! Een verbrande huid brandt (duh) en jeukt vaak nogal. Yoghurt werkt dan grappig genoeg heel verkoelend én verlicht dat nare gevoel! Een andere populaire oma-knows-best tip is het gebruiken van eiwit om je sunburns te treaten. Wellicht een beetje vies, maar als het werkt ben ik happy!

  1. Groente en fruit zijn je beste vriend

Een echte must voor een gezonde huid is het eten van een flinke dosis groente en fruit! Bepaalde vitamines (zoals vitamine A en C) zijn nodig om huidcellen en weefsel aan te maken. Ook bevatten bepaalde producten bètacaroteen, een antioxidant die de veroudering van je huidcellen tegengaat. Dit zit bijvoorbeeld in wortels en broccoli!

Een portie zonneschijn is niet per definitie slecht voor je, zolang je je maar goed insmeert én te lang bakken en braden voorkomt! Dus hoppakee, boek die vakantie naar Kreta of trek je ligstoel uit de schuur, maar onthoud lieve jongens en meisjes, tan with care... 

Bron header: Seafolly