5x tips en tricks om genoeg water te drinken

Tips door shelley

Genoeg water op een dag drinken, dat vind ik echt een crime. Twee liter is echt heel veel, al zal het merendeel van mijn collega's dat niet met me eens zijn. Ik zie mijn mede Fit Girls op kantoor de hele dag door theetjes wegtikken alsof het tequila shots zijn op de vrijdagmiddagborrel, terwijl ik me met moeite door mijn eerste flesje water van de dag worstel. Gelukkig ben ik niet de enige, en staat Anna me elke dag bij in de strijd tegen de uitdroging. Nog een chille motivator om aan m'n H2O quota te komen is the one and only Fitgirlcode waterfles! Naast dat het een ontzettend mooi ding is, kom je ook nog eens super makkelijk aan je litertjes. Het is namelijk een behoorlijke rakker! En nu komt het goede nieuws. Bij iedere bestelling in de Fitgirlcode Shop boven de €50 krijg je de Fitgirlcode waterfles for free (gebruik de code: FREEBOTTLE)! Als het nú niet lukt met dat water, dan is er echt iets mis... 

Natuurlijk ben ik ook niet van gisteren en weet ik dat genoeg water drinken superbelangrijk is. Zo kwam ik er tijdens het lezen van De Mooie Voedselmachine achter dat poep voor driekwart uit water bestaat, en weet ik stiekem heus wel waar mijn hoofdpijn 's morgens vandaan komt. Dus, tijd voor verandering! Ik probeer altijd verschillende tips uit om genoeg water te drinken, maar ik denk dat ik nu mijn 5 keys to success heb gevonden! En natuurlijk deel ik die met jullie :)

1. Eerst water, de rest komt later

In de ochtend snak ik echt naar een grote kop koffie. Maar écht. I need it. Maarja, koffie is geen water en droogt je eigenlijk alleen maar meer uit. Dus heb ik nu met mezelf afgesproken dat ik die cappuccino pas mag nemen als ik eerst een heel flesje water heb leeggedronken. En terwijl ik met mijn slaperige hoofd nu elke ochtend wel een beetje pissig ben op mezelf, krijg ik van mijn geweten een schouderklopje. Goed bezig, die eerste halve liter heb je al binnen!

2. Vind een drinkbuddy

En nee, niet zo eentje waarmee je naar de getver gaat in de kroeg ;) Dat mag natuurlijk wel, maar alleen als je je twee liter water voor de dag op hebt. Wat ben ik streng he! Maargoed, Anna en ik hebben afgesproken om elkaar een handje te helpen met dat hele genoeg water drinken. Dus roepen we nu de hele dag als viswijven op de markt naar elkaar "hoe gaat het bij jou met water drinken?!". Iedereen op kantoor is dus goed op de hoogte van hoe veel we al op hebben, dat begrijp je. En als we niet op kantoor zijn, dan appen we elkaar gewoon. It works!

water

3. Zorg dat je altijd water binnen handbereik hebt

Als ik geen flesje water op mijn bureau heb staan of bij me heb, dan drink ik ook niets. Ik denk er gewoon niet aan. Af en toe steekt mijn verstand wel eens de kop op en bedenk ik me dat ik iets te drinken moet pakken, maar vervolgens stel ik het altijd uit. Eindstand: ik vergeet het weer en er wordt helemaal niets gedronken. Daarom heb ik nu standaard een 0,5L flesje op mijn bureau staan, wat me er constant aan herinnert dat ik er daarvan vier moet achteroverslaan. Ik moet nu ook vier keer zo veel naar de wc. Dat vind ik dan weer jammer.

4. Koop een leuke waterfles

Punt 3 leidt me eigenlijk meteen tot punt 4. Ik heb nu dus een plastic flesje op mijn bureau staan, maar deze gaat niet tot in de eeuwigheid mee. Duurzaamheid vind ik best belangrijk dus ik zou er beter aan doen om een mooie en goede fles te kopen die ik gewoon telkens kan schoonmaken. Misschien toch maar eens voor de Fitgirlcode waterfles gaan...

5. Zet daily goals

Kijk, ik wil graag een betere huid en minder pijnlijke darmen. Ik geloof oprecht dat genoeg water drinken hierbij kan helpen, maar ik ben ook niet zo naïef dat ik geloof dat ik deze resultaten zal boeken na twee weken succesvol genoeg water drinken. Dus beperk ik mijn goals tot de dag: voor mijn eerste kop koffie het eerste flesje water, voor de lunch nog een halve liter, en in de middag tik ik de overige liter weg. Soms betekent dat dat ik om 17:15 nog een halve liter moet gaan atten, maar dan moet dat maar. Wat ik 's avonds drink zie ik als een mooie bonus. Dagelijkse goals zijn veel beter te behappen en daardoor lijkt die twee liter steeds minder.

water

Dus. Vlieg snel naar de Fitgirlcode Shop, vul je mandje voor minstens €50, en gebruik de actiecode 'FREEBOTTLE'! Dan verblijden wij jou met zo'n reuze-leuke Fitgirlcode waterfles. Laat die litertjes maar komen... Happy drinking!