7x Tips tegen cellulite

Tips door christel-gerritsen

Het zijn kleine vet-ophopinkjes, en bijna elke vrouw heeft er last van: cellulite, ook wel de so-called sinaasappelhuid. Volgens statistieken heeft meer dan 85 procent van de vrouwen boven de achttien cellulite op de dijen. Shocking! En daarbij maakt afkomst géén verschil. Cellulite is hard geworden, moeilijk af te breken vet wat ontstaat onder invloed van het hormoon oestrogeen. Helaas heeft je lichaam vet nodig, wat betekent dat je het niet makkelijk tegen kunt gaanHet kan gruwelijk vervelend zijn, en gaat vaak nooit helemaal meer weg. Maar je kunt het wel een klein beetje verhelpen (yas)! Vandaag deel ik 7 tips tegen vrouwenkwaaltje nummer uno. 

  1. Bewegen

Sporten. Veel bewegen is sowieso een must. Cardio en gewichten zijn je beste matties.

  1. Drinken

Drinken, veel drinken. En dan heb ik het niet over een glas wit of een GeeTee, maar over water of course. Groene thee is trouwens ook prima. Bovendien het is ook nog eens goed voor je huid! Win win dus.

  1. Koude douche nemen

Tja. Ik ben er niet zo'n fan van, want ik sta er het liefst zo lang en warm mogelijk onder... Door een koude plens vernauwen je bloedvaten zich en wordt je bloed ‘krachtiger' door je lijf gepompt. Na de koude douche zakt je bloeddruk, maar de doorbloeding blijft. En dan jaag je eventuele cellulitis weg! Dus draai je kraan door naar standje koud...

  1. Bikram yoga

Van een potje bikram yoga gaat je bloedsomloop ook als een speer omhoog! Als je na afloop van je warme yogasessie een flinke koude douche neemt, ben je helemaal goed bezig.

  1. Goed masseren

Gewoon na het douchen. Dit is ontiegelijk goed voor je bloedcirculatie! En als je dan toch masseert, doe het dan wel een beetje hardhandig, anders heeft het weinig effect tegen cellulite.

  1. Genoeg slapen

Zo’n zeven tot negen uur per nacht is voldoende.

  1. Wondermiddeltjes

Tja, in de winkels staan de schappen vol met allerlei magische middeltjes tegen cellulite, maar ik geloof persoonlijk dat deze cremetjes pas écht werken als je daarnaast ook goed eet en voldoende beweegt.

Het grote geheim tegen cellulite luidt: sporten, eet groen en drink voldoende water. En vergeet niet dat vrouwen als Jennifer Lopez, Beyonce of Victroia Beckham er óók last van hebben. Nou ja, daar ga ik wel ernstig van uit... Dus maak je er niet te druk om als je wat cellulite op je dijen spot. No biggie!

Foto header: weheartit