5 x tricks voor een zijdezachte babyhuid

Beauty door fitgirlcode

Aangezien je gezicht het eerste is dat de rest van de wereld voorgeschoteld krijgt, is het tóch wel leuk als je er een beetje plezant bij loopt. En geloof mij, er kan geen make-uppie op tegen een gezonde stralende huid! Nu barst zowat ieder beauty-kanaal van de allesbelovende huidverzorgingstips. Maskertje hier, serumpje daar, en voor je het weet ben je een glansrijke zonnestraal neergedaald van de planeet Venus. Gelukkig staan wij met beide beentjes op de grond, en hebben we 6 simpele huid-tricks die jou een babyface-achtig gelaat gaan bezorgen!

1. Reinigen tot je erbij neer valt

Het reinigen van je snoet is stipt op één de allerbelangrijkste stop op weg naar face-heaven. Tenminste, mocht je oneffenheden, rimpels, dofheid en algehele somberheid willen voorkomen… Een paar tips! Ontwijk reinigingsdoekjes. Deze rakkers zitten boordevol agressieve stofjes en reinigen op z’n zachts gezegd niet écht oke. Tuurlijk, prima voor die ene keer na dat feestje. Maar verder, non merci. Slapen met make-up is daarentegen al helemaal een faux-pas, dan ontneem je je huid alle kansen om ’s nachts te herstellen! Punt twee: Verwijder eerst je make-up met een reiniger, en clean dan je huid met een lotion. Ook wel het cruciale twee-stappenplan genoemd. Afspoelen doen we trouwens met koud/lauwwarm water, warm water zorgt voor irritaties! En last not but least, dep je huid droog. Je hoofd begraven in een handdoek is voor niemand voordelig.

2. Scrubben is fijn

Eindeloze discussies over de voordelen van een wekelijks scrubje terzijde, wij zweren erbij. Mits je het als een wijze meid aanpakt. Koop ten eerste een milde gezichtsscrub! Een grove variant richt meer schade aan dan dat het goed doet. Scrub vervolgens maximaal 2 keer per week (belangrijk!!!). Al met al is de methode uitermate geschikt om je huidstructuur te polijsten en de nodige viezigheidjes te ditchen. Voor de creabea’s onder ons, je kan kei-makkelijk zelf een heerlijke scrub in elkaar flansen, en wel zo.

3. Smeer er op los

Een goede gezichtscrème is potverdikkie belangrijk! Een fijn exemplaar hydrateert waardoor je vochtniveau lekker hoog blijft, en beschermt tegen UV-straling en andere schadelijke no-gos. Is het nodig om zowel een dagcrème als nachtcrème in huis te hebben? Het is aan te raden. ’s Nachts herstelt je huid, waarbij een nachtcrème ondersteunend werkt. Overdag kan je snuit weer andere stoffen gebruiken! Een chille duizendpoot die ik altijd bij me heb is Biotherm Aquasource Everplump. Het is een super geconcentreerd gelletje dat lekker hydrateert, en me iedere dag een fris stralend koppie bezorgd. Hij duwt zelfs de fijne lijntjes weg, zeker een aanrader!

huid

4. Olie is je beste mattie

De halve wereld is in de veronderstelling dat het smeren van olie zorgt voor een vette van-talg-overlopende huid. Lulkoek. Het goedje versoepelt en hydrateert de huid! En laat olie nu ook nog eens tsjokvol antioxidanten zitten… Goede opties zijn argan- en amandelolie. Je kan ze eventueel mengen met olijfolie, aangezien amandelolie bijvoorbeeld best wel geconcentreerd is. Masseer een paar druppels in je gezicht en dep de boel vervolgens met een lauwwarme washand weer schoon. Aanrader!

5. Water & vitamientjes

We kunnen smeren wat we willen, maar de basis voor een mooie huid ligt toch echt bij je dagelijkse voedingspatroon. Een dieet met weinig vetten en suiker, en veel vitamine C en A doet wonderen voor je snufferd! Ook is het drinken van water essentieel. Acht glazen per dag zorgen voor (naast eindeloze veel andere voordelen) een magazine-waardig radiant skin


Deze 5 tips zijn makkelijk te verwerken in je dagelijkse routine, en dragen écht bij aan het kweken van een wonderschön babyhuidje. What’s stopping you?!