Zo weet je welke haarkleur het beste bij je past

Beauty door fitgirlcode

Ben jij helemaal uitgekeken op je natuurlijke haarkleur en is het tijd voor iets nieuws? Waarschijnlijk heb je dan al uren voor het schap met haarverf staan piekeren, door wat boekjes gebladerd of natuurlijk al advies gevraagd aan je kapper. Het vinden van een haarkleur die écht bij je past is dan ook altijd lastig. Tot nu!

Van blond naar donker of juist andersom… Het is altijd maar net de vraag hoe dat gaat uitpakken! Toch is er een veel simpelere manier om na te gaan of een bepaalde haarkleur je staat. Je hoeft namelijk enkel even een goed kijkje in de spiegel te nemen. Volgens Michael Rowan van haar- en beautysalon London Smith's kun je dit het beste aflezen aan de hand van de kleur van je ogen, je natuurlijke haarkleur en de ondertoon van je huid. En daar komen vier types uit rollen: lente-, zomer-, herfst- en wintertypes. Welke ben jij?

Lentetype

Als je een lentetype bent, heb je lichte huid met een goudgele of perzikachtige ondertoon en is de kans groot dat je snel bloost. Daarnaast hebben de meeste lentetypes (licht)blauwe of groene ogen en blond haar met een warme ondertoon. Denk bijvoorbeeld aan Heidi Klum, Blake Lively en Gwyneth Paltrow.
Als je als lentetype je haar wilt verven, kun je grauwe tinten het beste vermijden en kiezen voor een warme kleur. Voorbeelden hiervan zijn honingblond, koper of strawberry blond. Als je iets donkerder wilt gaan, kun je kiezen voor warme lichte- tot mediumbruine tinten. Daarentegen moet je uitkijken dat je niet té donker gaat, aangezien deze alleen bij een koele ondertoon past.

Zomertype

Als je een zomertype bent, heb je een rozige huid en meestal een koele oogkleur, zoals blauw, groen of grijsblauw. Daarnaast hebben de meeste zomertypes blond of bruin haar. Denk bijvoorbeeld aan Cameron Diaz en Jennifer Aniston.

Klinkt dit type verdacht veel als jou en ben je toe aan iets nieuws? Ga dan bijvoorbeeld voor high- of lowlights om je haar net die ene boost te geven. Verf je je haar liever in z'n geheel? Ga dan voor kleuren als asblond, asbruin of platinablond. Probeer donkere kleuren juist te vermijden,8 en ga ook niet voor kleuren met een mahonie, koper of goudblonde tint (welke je juist ouder laten lijken).

Herfsttype

Als je een herfsttype bent, heb je een lichte of donkere huidskleur met een gelige, bronzen ondertoon en meestal (donker)bruine of groene ogen. Daarnaast hebben de meeste herfsttypes een natuurlijke haarkleur met een koper of goudachtige tint. Denk bijvoorbeeld aan Beyoncé en Olivia Palermo.

Als je als herfsttype je haar wilt verven, kun je koele tinten het beste vermijden en kiezen voor een warme kleur, zoals goudbruin en kastanjebruin. Wil je iets lichter gaan? Kies dan voor goudblonde of koperachtige highlights.

Wintertype

Als je een wintertype bent, heb je een huidskleur met een beige of olijfkleurige ondertoon en donkerbruine, grijze, ijsblauwe of intens groene ogen. Daarnaast hebben de meeste wintertypes een donkere haarkleur. Denk bijvoorbeeld aan Angelina Jolie, Megan Fox, Leighton Meester en Kim Kardashian.

Als je als wintertype je haar wilt verven, kun je roodachtige tinten het beste vermijden en de kleur benadrukken door middel van een kleurbehandeling in je eigen natuurlijke haarkleur.

Ben jij toe aan iets nieuws, maar ben je niet van plan om je haar te verven? Dan hebben we een paar leuke manieren voor je gevonden hoe je je look toch net iets specialer kunt maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze toffe haarstijlen voor het festivalseizoen