De perfecte make-up voor een sportschool bezoek

Beauty door fashionista

Sommige meiden durven het aan: met een bare face naar de gym. You girls rock, maar voor sommige meiden gaat dat blotebillengezicht nét een stapje te ver. Je weet natuurlijk nooit wie er op die loopband naast jou gaat staan…

Oké, laten we ermee beginnen dat je natuurlijk niet met een kop als een meelzak in de sportschool wilt staan. Maar zo’n dikke laag plamuur op je gezicht voelt niet erg prettig en uiteindelijk druipt alles er tóch vanaf (mits je een beetje je best doet tijdens een work-out of course). En als je dan toch je best gaat doen tijdens die work-out, kun je de blush en bronzer ook wel skippen, want kleur in je gezicht heb je op dat moment waarschijnlijk ook wel genoeg. Wat voor make-up kunnen we dan wel gebruiken?

Make-up: To use or not to use

Wat is dan wel de perfecte make-up voor naar de sportschool? Om te beginnen: waterproof mascara. Waterproof is een ander woord voor sweatproof. Want je wil je bezoekje aan de gym natuurlijk beginnen met een verleidelijke oogopslag, maar niet eindigen met twee panda-ogen.

Verder is het altijd een goed idee om je wenkbrauwen een beetje aan te zetten. Die wenkies zijn namelijk de belangrijkste features van je hele gezicht omdat ze ’m als het ware framen. Pak er dus een potlood of poeder bij en kleur ze in. Om er voor te zorgen dat ze er wel gewoon op blijven zitten tijdens het sporten, kun je ze het beste nog even in model brengen met wenkbrauwgel. Geen gel in huis? No problemo. Spuit een beetje haarlak op een wenkbrauwborsteltje en haal dat door je wenkbrauwhaartjes.

Als je last hebt van wallen kun je een beetje concealer aanbrengen onder je ogen. Fixeer het wel goed met wat poeder, anders kom je de sportschool in zonder wallen en ga je eruit mét. Om je look af te maken, kun je een tinted lipbalm aanbrengen. Tinted ja. Want om nou te gaan sporten met knalrode lippenstift….

Op Fashionista lees je alles wat met fashion, beauty, love en life te maken heeft. Je vindt er de laatste nieuwtjes, trends, budget shoptips, reviews en heel veel tips. Heb jij zelf nog een onmisbare sport make-up tip? Feel free to comment!