#BACKTOTHERHYTHM blogger workout

Workout door aranka

September is voor ons allemaal een intens maandje.  Het leven begint weer, vakanties zijn nog maar een mooie herinnering en de zomer is ook ver te zoeken. Je moet weer terug komen in je ritme. Je workouts inplannen, gezonde maaltijden maken en dit allemaal combineren met.. well.. life! Het was dan ook een perfecte timing dat Danie Bless in samenwerking met Intersport een #BACKTOTHERHYTHM workout organiseerde voor leuke online influencers zoals: Annic van Wonderen, Ashley van Girlslovehealthy, Xelly Cabau van Kasbergen en Roos en ik waren er om #FITGIRLCODE te vertegenwoordigden.

#BACKTOTHERHYTHM

De workout begon goed met een warming up in Great Club in Amsterdam onder begeleiding van (niet geheel onaantrekkelijke) trainer Kenan Jašarević (voor bewijs check video onderaan in deze post). We kregen van Intersport een hele fijne sportoufit om geheel in stijl mee te doen aan deze killer workout.

#BACKTOTHERHYTHM

Zodra we opgewarmd waren kon de workout pas echt beginnen. We kregen allemaal een A4-tje met hierop 7 oefeningen en een bonus oefening. Het was de bedoeling dat we zo veel mogelijk herhalingen van deze oefening in 1 minuut deden, elke herhaling was een punt. Het was dus een wedstrijd, ja daar ging ons klein beetje te competitieve hartje wel sneller van kloppen.

The 1 minute #BACKTOTHERHYTHM WOD (Workout Of the Day)

  • Touwtje springen
  • Sit-ups
  • Squat and press (2x5kg)
  • Burpees
  • Battle rope
  • Roeien
  • Push up (op stang)

Extra opdracht:

  • Hangen aan een stang, zo lang mogelijk

Je totale score bepaalde de winnaar. Roos was de winnaar met 686 punten, mega goed! Ik had 595 punten, een verdiende 3e plaats. Wat ik leuk vind aan dit soort workouts, is dat je je eigen score iedere keer kunt verbreken. Het is kort maar effectief, want ik voelde het aardig de volgende dag. Misschien een leuk idee om een keer samen met je BFFF in de gym te doen? Als je hem een maandje daarna weer doet kun je kijken of je sterker bent geworden. Vergeet niet: progressie gaat niet alleen om looks!

Na de workout werden we enorm verwend door Intersport en getrakteerd op een healthy lunch. Bekijk onderstaand de recap video van deze super leuke dag!

Foto credits: Eduard Nijgh