Wat doet een gezichtstoner?

Beauty door Lien

Als je een beetje bekend bent in de wondere wereld van skincare, dan hoor je het begrip gezichtstoner vast niet voor het eerst. Maar wat is nu precies de werking ervan op je huid? Alles wat je erover wilt weten hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Zo weet je gelijk of het ’t waard is om dit product aan je gezichtsverzorgingsroutine toe te voegen.

Wat is een gezichtstoner?

Een gezichtstoner wordt ook wel een tonic genoemd. Het versterkt je huidbarrière en zorgt voor een verbeterde vochtbalans. Het product wordt vooral gebruikt om je gezicht nog eens te reinigen. Het is dus niet een reiniger, maar meer een ‘nareiniger’. Het verfrist je huid en laat ‘m zijdezacht aanvoelen. Er zijn talloze varianten met ieder een andere werking. Voor de gevoelige huid is het fijn om een milde toner te kiezen. Deze kan namelijk roodheid en irritatie tegengaan. Als je je teint wilt verbeteren biedt zo’n toner dus zeker uitkomst, maar ook voor een extra glow kun je ‘m gebruiken. Het hangt er net vanaf welke variant je in huis haalt en wat de ingrediënten zijn.

Een gezichtstoner kiezen

Waar moet je op letten bij het kiezen van een toner? Er bestaan talloze varianten die enorm van elkaar kunnen verschillen. Het kan fijn zijn om gezichtsproducten waar alcohol in zit verwerkt te vermijden. Dit kan je huid namelijk uitdrogen en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Andere stofjes die je misschien wilt vermijden zijn conserveermiddelen en geurstoffen. Deze kunnen namelijk ook een irriterend effect hebben. Dan hangt de keuze voor een toner vooral af van het doel. Wil je een egalere teint of juist meer glow?

Ook interessant: alles wat je wilt weten over ontharen met suikerwax