5 bekende typetjes in de sportschool

Lifestyle & Tips door nympha-richardson

In de sportschool zijn er ontzettend veel verschillende soorten mensen te vinden. Van newbies tot mensen die denken dat ze experts van het hoogste niveau zijn en in feite maar wat aanmodderen. Wanneer je regelmatig naar de gym gaat, is dit je vast niet ontgaan. Wedden dat jij de volgende 5 typetjes in de sportschool al meerdere keren bent tegengekomen!

1. De gewichten hamsteraar

De 'gewichten hamsteraar' doet exact wat je denk dat hij doet. Hij/zij claimt een spot en verzamelt heel langzaam iedere dumbell en halterschijf. Wanneer ze klaar zijn met hun workout laten ze alles bij elkaar op een hoopje liggen. Opruimen kan soms pittig moeilijk zijn, we snappen het. Ze hebben heus 6 verschillende setjes dumbells nodig terwijl ze met heel iets anders bezig zijn. Snap dat dan!

2. De gym bro

Deze variant is het makkelijkst om te spotten: De fitness experts die het eigenlijk niet zijn. Hun superieure houding op het gebied van fitness zorgt ervoor dat ze (zogenaamd) de baas van de sportschool zijn. Daarom is het ook meer dan logisch dat ze iedere dag weer rond paraderen in hun strakste tank top met hoofdband terwijl ze harde kreun geluiden maken tijdens iedere herhaling. Curlen in het squat rek is hard werk, we snappen het.

3. De prater

Dit soort mens traint het allerliefst hun kaakspier wanneer ze in de gym zijn. Wanneer je work-out buddy een prater is, moet je iedere keer ellenlange verhalen aanhoren. Praters hangen een beetje aan de loopband en ze wandelen al kletsend om je bankje heen. Wonder boven wonder vinden ze ook nog de energie om oninteressante monologen te houden terwijl ze hun sets doen.

4. De selfie koning/koningin

Ze gaan niet altijd naar de gym, maar wanneer het dan toch gebeurt moet het worden vastgelegd op 100 verschillende manieren. #Fitgirl #nopainnogain #lookatmyamazingsquatbutt, juist ja, je kent het wel. Maar hey, we snappen het, wanneer je aan het trainen bent zien je spieren er net iets opgepompter uit en daar moet je natuurlijk een selfie van hebben. Toch tillen deze typische sportschool gangers het begrip selfie naar een heel ander level. Ze zijn zo gefocust op het gunstige licht en de mooiste hoek dat de workout geen aandacht meer krijgt.

5. De strijder

Dit is mijn absolute favoriet. De strijder is volledig gefocust op zichzelf en geeft altijd de volle 100%. Krachttraining of cardio, het maakt niet uit. Je kunt de focus en toewijding van hun gezicht aflezen. Ik vind het leuk om naar deze mensen te kijken. Ik bedenk me dan altijd dat ik ooit op een dag, op hetzelfde level kom. Tot die tijd laat ik me door hen inspireren om mezelf helemaal iedere workout helemaal te geven.

Naar mijn idee zijn dit meest typische persoonlijkheden die je tegenkomt in de gym. Waar herken jij jezelf het meeste in terug? Misschien mis je wel een of meerdere typetjes in dit rijtje. Laat het dan vooral weten in de comments! Kunnen we lachen ;)