5 x de beste slaap apps

Lifestyle & Tips door roos-aduagyei

We hebben allemaal wel eens van die slapeloze nachten... Rete irritant natuurlijk, vooral wanneer er belangrijke dingen moeten gebeuren de volgende dag. En een krachtige workout op 2 uur slaap gaat ook lastig worden. Als er ook maar iets zou zijn dat het makkelijker zou maken om natuurlijk in slaap te vallen, dan zou ik het héél graag willen weten. Hmm, there should be an app for that... En gelukkig zijn die er ook!  

Geloof mij, met de hulp van deze handige slaap apps ga jij van de Prinses op de erwt naar de ultieme Doornroosje. De eerste vier apps zijn ideaal voor het verbeteren van je nachtrust. De laatste app van dit lijstje is ook nog eens heel goed te gebruiken voor power naps.

1. Sleep Cycle

Kosten: €0,99

Ios & Android

Ben je dol op grafiekjes? Download dan eens Sleep Cycle. Hij kost slechts €0,99 en hij is zowel beschikbaar voor Android als iPhone. De app van sleepcycle analyseert je slaapritme en op basis daarvan kan hij je wakker maken. Zo zorgt hij er voor dat jij wakker wordt op het moment dat je je in een lichte slaap bevindt. Dit zorgt ervoor dat je helemaal uitgerust wakker wordt.

Wil je iets dieper ingaan op je slaapritme? Dan kun je ook invoeren of je gesport hebt, een paar glaasjes alcohol gedronken hebt of dat je last hebt van stress. Zo kom jij er precies achter wat ervoor zorgt dat jij goed of juist heel slecht slaapt 's nachts.

Sleep Cycle heeft ook een slimme snooze functie: Iedere keer wordt de snooze periode iets korter en dit zorgt ervoor dat je heel langzaamaan wakker wordt.

2. Runtastic Sleep Better

Kosten: Gratis met premium functie (€1,99)

Ios & Android

Wanneer je een hardloper bent, ben je vast bekend met de app Runtastic. Zij vonden dat het tijd werd voor een eigen slaap app, en daarom creëerden zij 'Runtastic Sleep Better'. Deze app is heel erg gericht op dromen. Dus heb je net een nare nachtmerrie gehad? Dan kun je dat de volgende ochtend invoeren zodat de app een beter idee krijgt van jouw dromen.

Ook bij deze app is het mogelijk om te zien hoe diep je hebt geslapen door middel van de statistieken. En bij deze app ziet alles er wel nét een tikkie vrolijker uit dan bij de vorige. En ja, dat is ook best belangrijk als je het mij vraagt.

3. Free Sleep Sounds

Kosten: Gratis

Ios 

Kun jij maar lastig in slaap komen? Download dan deze app eens. Deze beschikt over een gigantische bibliotheek aan mega awesome geluiden. Zo kun je in slaap vallen met de geluiden van een oerwoud maar je kunt ook kiezen voor krekels. Zo waan jij je gelijk aan de andere kant van de wereld terwijl je in werkelijkheid gewoon in je eigen bedje ligt. Ik vind in slaap vallen met krekelgeluid echt tha bomb dus dat is mijn favoriet. Met behulp van de timer kun je het geluid steeds zachter laten gaan zodat jij heel langzaam in slaap zult vallen. Yes, dit is een toppertje!

4. Glimmer

Kosten: Gratis

Android

Glimmer is dé lichtgevende wekker die jij als de wiedeweerga moet downloaden. Zeker in de winter gaat dit een lifesaver zijn. Ik haat opstaan in het donker dus wanneer iets simpels als een app dit kan verhelpen, wil ik er maar al te graag meer over horen.

30 Minuten voordat jij je nest moet verlaten, begint de app te werken. Steeds langzamer komt er licht van je scherm wat ervoor zorgt dat je wakker wordt. Daarnaast kun je ook kiezen voor schattige vogelgeluiden die elke paar minuten wat harder worden.

Met de dag-en nachtfunctie kun je ervoor zorgen dat alle notificaties in- of uitgeschakeld worden. Zo krijg je 's ochtends niet direct al je Whatsapp notificaties te zien en kun je gewoon, rustig wakker worden.

5. Pzizz

Kosten: Gratis

Ios & Android

De app Pzizz is ervoor gemaakt om je te helpen met je power nap of met je gewone nachtrust. Door een combinatie van rustgevende beats en een zachte stem val je als een blok in slaap. Dus voor alle mensen die meerdere keren per week behoefte hebben aan een stevige power nap: Download Pzizz, want hij zou wel eens je leven kunnen veranderen...

Je kunt de lengte van je slaap inschakelen, net zoals de stem en de beats die je te horen krijgt. Echt waar, deze app tilt je power naps naar een heel nieuw level.

Mijn ultieme favoriet van dit lijstje is absoluut Pzizz. Je power naps worden goud waard met dit pareltje. Maar de vier bovengenoemde apps zijn ook zeker het proberen waard wanneer je je slaap wilt analyseren!