cheaten

Admit it, we cheaten allemaal. Het is zo verleidelijk om even naar de keuken te sluipen, en een lekkere zak chips open te trekken. Of een flinke bak patat opsmikkelen na een dag bikkelen op werk, dat is ook niet mis… Toch willen we massaal proberen om tóch wat minder koekjes en chocolade binnen te krijgen. Het is niet te vermijden, maar verminderen is zeker mogelijk met deze handige tips! Let’s get to it

1. Maak een ‘verboden lijst’

Stel een doel op en beloon jezelf als je je doel hebt bereikt. Mijn doel was laatst om één maand lang zo min mogelijk te cheaten. Ik wist dat ik het zwaar zou krijgen, dus ik wilde wel een beloning na de no cheat-periode. Ik maakte een lijst met ‘verboden eten’. Op mijn lijst pronkte de volgende producten: melk chocolade, chips, ijs, gezouten nootjes, thee met honing, frisdrank, frituur en ongezouten en ongebrande noten (maximaal 20 gram per dag). Ook mocht ik maximaal 2 muesli repen per week eten. Chocolade afzweren is voor mij een no go, dus mocht ik één keer per dag een blokje puur. Als ik dit vol zou houden zou ik mezelf belonen met een leren jasje. Ik zit nu nog midden in de maand, dus ik ben benieuwd naar het resultaat. Ik merk wel dat een maand lang is, but we keep going strong! Ik hou m’n ogen gericht op de winst…

2. Water is the answer

Vaak denk je dat je honger hebt, terwijl je eigenlijk verlangt naar vocht! Water zorgt ervoor dat je maag voller aanvoelt waardoor je minder snel trek krijgt. Probeer minimaal 2 liter water per dag te drinken en je zult profiteren van de voordelen van water, want een vol gevoel krijgen is zeker niet de enige pro van H2O (ik noem een mooie en gehydrateerde huid, meer energie, glanzend haar, sterk immuunsysteem, and so on…). Heb je moeite met het achterover kiepen van genoeg glazen water? Fit Girl Shelley geeft handige tips!

cheaten

3. Vermijd snelle koolhydraten

Na het eten van snelle koolhydraten (denk aan koek, snoep, en wit brood), ontstaat er een hoge piek in je bloedsuikerspiegel waardoor je je voor eventjes heel energierijk voelt. Maar die hoge piek gaat ook snel weer omlaag, waardoor je je juist weer moe gaat voelen en je weer iets wilt eten. Je krijgt weer trek in iets lekkers! Probeer dus vooral langzame koolhydraten te eten (volkoren producten, groenten, havermout, peulvruchten), om trek in snacks te vermijden.

4. Don’t skip your meals

Zodra je trek krijgt, zul je sneller geneigd zijn om de chipskast open te trekken. Probeer dit te vermijden door genoeg te eten en voldoende tussendoortjes te nemen. Hou een richtlijn van 3 maaltijden en 3 tussendoortjes aan. Heb je weinig tijd? Mealpreppen it is! Totaal geen inspiratie, of geen idee waar je een gezonde dieet vandaan moet toveren? De Fitgirlcode Guide staat bomvol voedingsschema’s, heerlijke gezonde recepten, en nog veel meer!

5. Houd bij wat je eet

Als je precies bijhoudt wat je eet, zul je je realiseren hoeveel calorieën er in al die cheat meals zitten. Zin in McDonalds? Na het zien van hoeveel calorieën er in een Big Mac zitten, zul je er vast minder zin in hebben. Ik gebruik nu een paar maanden MyFitnessPal, een app waarin je bijhoudt wat je eet, waar zelfs ik soms nog wel eens van schrik. 544 Calorieën in 100 gram chips en totaal geen voedingswaarde? OMG. Geen chips meer voor mij. Calorieën tellen werkt trouwens niet voor iedereen, maar het is wel een handige tool!

cheaten

Hopelijk gaat het jou ook lukken om minder te cheaten! Gaan jullie samen met mij “het verboden lijstje” proberen? En onthoud wel: zonder cheaten wordt het allemaal een stuk lastiger om vol te houden. Zolang je cheat meal niet verandert in een cheat week is het oke om af en toe te zondigen!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.