50 gezonde recepten in het Easy Healthy Diner ebook

Food & Recipes door emily

Daar is 'ie eindelijk: het Easy Healthy Diner ebook! Wij zijn heel blij om het met jullie te delen. Er zitten meer dan 50 recepten in het boek. Jullie hadden aan ons gevraagd of wij de makkelijke diner recepten wilden bundelen. You ask, we deliver! Als je thuiskomt na een lange werkdag, dan hoef je niet meer urenlang in de keuken te staan. Easy peasy dus! Daarnaast hebben wij ook een aantal vegetarische en veganistische recepten toegevoegd aan het receptenboek, voor ieder wat wils.

Als je een van onze vorige Guides al eens hebt geprobeerd, ken je onze gedachtegang wel. We willen dat iedereen gezond en lekker eet, zichzelf niet gaat uithongeren om af te kunnen vallen en niet uren moet zoeken naar ingrediënten waar hij/zij tot voor kort nog nooit van heeft gehoord. Aan de Easy Healthy Diner ebook hebben we weer volgens deze visie gewerkt. Geen poespas, maar gewoon lekker eten en de fitste versie van jezelf worden. Hieronder vind je een aantal gezonde en lekkere recepten uit onze nieuwe ebook!

Mexicaanse Vegetarische tortilla's

Recept van Foodie-ness 

Ingrediënten:

  • 4 volkoren tortilla's
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 1/2 ui
  • 1 jalapeno peper (optioneel)
  • 50 gr rode kool
  • 100 gr gekookte zwarte bonen
  • 50 gr feta
  • Koriander
  • Peper en zout
  • Limoensap

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verwarm de tortilla's 2-3 minuten in de oven. Je kunt ook een droge pan hiervoor gebruiken in plaats van de oven.
  2. Snijd de avocado, mango, ui, jalapeno en rode kool in kleine stukjes.
  3. Snijd de koriander in reepjes.
  4. Spoel de zwarte bonen om in een zeef over vergiet een laat uitlekken.
  5. Voeg de gesneden ui en koriander met de zwarte bonen in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Haal de tortilla's uit de oven of pan en vul deze met de bonen, avocado, mango, rode kool, jalapeno en de gekruimelde feta.
  7. Sprenkel het limoensap over je tortilla.
  8. Voeg eventueel extra koriander toe voor de smaak.

Koude pastasalade met geitenkaas en spinazie

Ingrediënten:

Hoe maak je het?

  1. Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
  2. Snijd de appel in blokjes en halveer de cherrytomaatjes.
  3. Mix de pasta, appel, cherrytomaten, spinazie, en de amandelen door elkaar in een grote kom.
  4. Kruimel de geitenkaas over de salade.
  5. Meng de olijfolie, azijn, honing en mosterd door elkaar voor de dressing en voeg deze toe aan de pasta.
  6. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Quiche met prei en zongedroogde tomaat

Ingrediënten:

  • 150 gr havermout
  • 200 gr pijnboompitten
  • 6 eieren
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 80 gr zongedroogde tomaten
  • 300 gr Hüttenkäse
  • 3 el olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Doe de havermout in een blender of keukenmachine en maal het fijn tot meel.
  3. Meng het havermout meel in een kom met de pijnboompitten, 1 ei, de olijfolie, 100 ml en wat peper en zout. Meng alles goed door elkaar tot een beslag.
  4. Leg een vel bakpapier in een quiche vorm.
  5. Verdeel vervolgens het beslag over de vorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  6. Schuif het in de oven voor 10 minuten.
  7. Was ondertussen de prei en snijd deze in ringen.
  8. Snipper de ui.
  9. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de prei en ui ongeveer 5 minuten.
  10. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  11. Meng in een kom de overige 5 eieren met de Hüttenkäse, zongedroogde tomaat, prei, ui en peper en zout.
  12. Schenk dit mengsel op de voorgebakken quichebodem.
  13. Zet de quiche weer in de oven en bak 35 minuten, totdat de quiche gaar is en een mooie goudbruine kleur heeft.

 

Wat is jouw favoriete recept? Laat het ons weten! Shop 50 gezonde diner recepten nu voor €19,95. Enjoy!