Recept uit Fitgirlcode Guide: mueslibrood

Food & Recipes door nikki-batenburg

Dat het team van Fitgirlcode van lekker en gezond eten houdt is geen geheim. We zijn altijd op zoek naar gezonde, makkelijke recepten die we met jullie kunnen delen, want sharing is caring, right? Op dit moment hebben we een nieuwe favoriet waar we onze vingers bij aflikken: mueslibrood! Wij zijn al een tijdje helemaal weg van het lekkere mueslibrood dat in de Fitgirlcode Guide staat. Dit mueslibrood is super makkelijk om te maken en ook nog eens ideaal als snack voor op je werk of voor onderweg! Dit mueslibrood is zó lekker, dat we dit recept wel met jullie moesten delen. Daarom gaan we je vandaag precies uitleggen hoe je dit lekkere mueslibrood maakt. 

Ingrediënten

 

mueslibrood

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Week de abrikozen en dadels voor tien minuten in een bakje met water.
  2. Meng in de tussentijd de boekweitmeel met het zelfrijzend bakmeel, zout en kaneel in een grote kom.
  3. Stop de kokosolie in een bakje en zet deze voor in de magnetron tot het gesmolten is (ongeveer 30 seconden). Doe de kokosolie dan samen met de melk en eieren in een kom en meng dit door elkaar.
  4. Meng door dit mengsel ook de twee gekweekte abrikozen en dadels (in stukjes gesneden).
  5. Voeg vervolgens dit mengsel toe aan de kom met het droge mengsel. Stop hier ook de rozijnen, zonnebloempitten, noten en havervlokken bij.
  6. Meng alles door elkaar en giet het beslag in een bakblik met bakpapier.
  7. Zet het tot slot voor 40-45 minuten in de oven. Met een satéprikker kun je controleren of het brood gaar is!

Yummy! Wij zijn dol op dit mueslibrood en kunnen er absoluut geen genoeg van krijgen. Dit super lekkere recept komt uit onze Fitgirlcode Guide, die boordevol lekkere en gezonde recepten staat. Daarnaast vind je in deze Guide ook een voedingsschema, boodschappenlijstjes, mindfulness oefeningen en intensieve workouts!