De 6 keuken must-haves voor iedere Fit Girl

Lifestyle & Tips door roos-aduagyei

Gezonde voeding gaat hand in hand met een gezonde levensstijl. En regelmatig in de keuken staan om de lekkerste snacks te maken hoort daar natuurlijk ook bij. Vandaag deel ik de ultieme keuken must-haves voor iedere Fit Girl. Zo wordt het koken van al dat lekkers een stuk simpeler!

Smoothiemaker

Smoothies zijn het ideaal voor het ontbijt of als tussendoortje. En een smoothie maker is dan ook geen overbodige luxe. Ik heb zelf deze blender waar je een beker op kunt zetten. Zo hoef je dus niets over gieten. Je doet je kwark, vruchten en havermout erin, even mixen, dopje er op et voila. Je smoothie is klaar! Zo'n simpel ontbijtje kan bijna niet mislukken.

Keukenmachine

Een keukenmachine is ideaal voor het vermalen, raspen en kloppen van eten. Hij is te gebruiken op ieder moment van de dag. Je kunt hem gebruiken voor het maken van salades, cakes en nog veel meer. Een keukenmachine is een hele goede investering wanneer je van plan bent om meer tijd in de keuken te spenderen!

Spirelli

love de Spirelli. Een tijdje terug schreef ik er nog een artikel over op #FITGIRLCODE. Hier lees je wat voor lekkers je allemaal kunt maken met deze handige gadget. Je vindt hem online in allerlei kleuren en maten maar de fijnste vind ik zelf toch wel die van GEFU. Met de Spirelli zet jij binnen een handomdraai de lekkerste low-carb gerechten op tafel. Yum!

Wafelijzer

Ben jij een zoetekauw? Dan ben je vast ook dol op lekkere wafels als ontbijt. Eerder vond je op #FITGIRLCODE al het recept voor deze healthy speltwafels. Met het juiste gezonde recept zijn ze lekker, gezond en veelzijdig. Je maakt ze af met een lekkere toef kwark en wat vers fruit. Een wafelijzer mag daarom zeker niet ontbreken in je keuken.

Sapcentrifuge

Een apparaat om zelf sap te maken staat hoog op mijn wishlist. Ik zou dolgraag iedere dag beginnen met een van mijn zelfgemaakte sapjes. Het leuke is dat je er ook heel gemakkelijk groentesapjes mee maakt. Voor je het weet heb je 's ochtends als je dagelijkse portie groente binnen. Hmmm, een spinaziesapje met sinaasappel en citroen. Ik zie het al voor me. Héérlijk!

Stoomkoker

Stomen is hot! (get it?Wanneer je maaltijden op deze manier bereidt bevat het geen extra vet en je behoud je al de vitaminen. Stomen is dan ook een van de gezondste manieren om je groenten, vis en/of vlees te bereiden. Ook de antioxidanten worden behouden wanneer jij je eten stoomt. Het stoomvocht uit het apparaat kun je opvangen en gebruiken voor bijvoorbeeld bouillon. Zo gaat er niets verloren.

Welke van deze keuken must-haves staan er bovenop jouw wishlist? :)