Pasta is wél gezond

Lifestyle & Tips door christel-gerritsen
Kijk dit zijn nog eens onderzoeken waar ik wat mee kan. Italiaans onderzoek toonde laatst aan een hogere consumptie van pasta verband hield met een kleine kans op obesitas of een verhoogd BMI. Ha! Ik heb dit natuurlijk altijd al geweten, maar het is fijn dat de wetenschap dit nu eindelijk ook eens ondersteund. Dus voor iedereen die zichzelf een pastaverbod heeft opgelegd, dit is waarom je daar nu méteen iets aan moet veranderen.


Pasta verbannen is níet gezond

Pasta heeft een slechte reputatie want tja, koolhydraten zijn een vijand voor een echte fit girl. Althans, Het Internet heeft het maar druk met artikelen waarin gesteld wordt dat pasta razend slecht voor je is. Welnu, het Italiaanse Institute for Research, Hospitalization and Health Care Neuromed heeft de eetgewoonten van 23.000 (!) mensen onderzocht en daar kwam prachtig nieuws uit. Het onderzoek stelt namelijk dat pasta uit je eetpatroon verbannen allesbehalve gezond en effectief is. Onderzoeker George Pounis zegt hier het volgende over: "Onze data liet zien dat mensen die, afgestemd op hun individuele behoeften, van pasta bleven genieten, bijdroeg aan een gezond BMI, smallere taille en een betere hip-waist ratio". Op zich zijn deze resultaten niet heel gek als je bedenkt dat pasta een essentieel ingrediënt is in het Mediterrane dieet dat keer op keer heeft bewezen dat het een van de gezondste diëten is. De onderzoekers houden er ook van om wat open deuren in te trappen, want ze wijzen iedereen er wel op dat pasta alleen gezond is als je het met mate eet. Dit hadden we natuurlijk ook zelf wel in ons bolletje gehaald. Doe alles met mate en ren zo af te toe een rondje in het park of bewonder eens een gym van binnen.

En het moraal? Eet gerust pasta. Je hoeft het in ieder geval niet te laten omdat je er dik van zou worden. Buon appetitto!