7x de beste tips tegen schurende dijen

Tips door michelle-den-elzen

Schurende dijen: als het hartstikke warm is, heeft bijna elke vrouw hier wel last van. (Tenzij je een thigh gap hebt waar Spongebob jaloers op zou zijn, dan. ;) ) In de herfst, winter en lente heb je hier weinig last van, want dan draag je onder al die leuke jurkjes en rokjes gewoon een panty. Maar in de zomer, vooral als de temperaturen flink stijgen en je begint te zweten, schuren die dijen flink langs elkaar. En dat is niet alleen irritant, maar soms ook gewoon echt heel pijnlijk (met schuurplekken als resultaat). Daarom help ik je met de beste tips tegen dat nare gevoel! 

Deodorant

De eerste tip is iets wat je sowieso in huis hebt: deodorant. Neem het liefst een anti-transpirant versie, zoals deze van Odorex. Hoe minder je zweet, hoe minder vochtig jouw benen zijn en hoe minder ze dus schuren. Spray of rol een een beetje deodorant op de binnenkant van jouw benen and you're good to go.

Een kort broekje

Liever een stofje om jouw benen zodat je niet de hele dag met een deodorantbus in jouw tas hoeft rond te lopen? Dan kan een kort broekje onder jouw jurk of rok een goede optie zijn. Je kunt hierbij gaan voor een wielrenbroekje of shapewear met langere pijpjes. Het voordeel is dat je niks hoeft bij te werken, het nadeel is dat het soms warm kan zijn als het echt tropisch warm is.

Een verknipte panty

Je hoeft natuurlijk niet een heel nieuw broekje te kopen om jouw dijen te beschermen. Heb jij nog een oude panty liggen die je eigenlijk nooit meer aantrekt door die ladder of dat irritante gat waar je teen altijd uitsteekt? Knip dan gewoon de 'benen' af en tadaaa, een broekje voor onder jouw zomerkleding. Let er wel op dat je hem niet te kort knipt, want de pijpjes rollen een klein beetje op.

Smoovall

Favoriete oplossing van Fitgirlcode HQ is Smoovall: kleine flesjes huidcontact spray die schuren voorkomen. Niet alleen op jouw dijen, maar bijvoorbeeld ook voor die irritante sportbeha of dat T-shirt tijdens het hardlopen die schuren. De spray komt in een klein busje en is daarom makkelijk mee te nemen in jouw tas. Hoe het werkt? Je sprayt de doorzichtige vloeistof op jouw dijen, wacht even tot het droog is en klaar is Kees! Je bent tot minimaal 4 uur beschermd, maar onze ervaring is dat het zelfs langer werkt dan dat. Het vlekt niet en je voelt niks raars op jouw benen. Ideaal!

Bandelettes

Bandelettes zijn een goede oplossing voor als je geen warm broekje aan wilt, maar wel een stofje om jouw benen wilt. Eigenlijk zijn het een soort stay up kousen, maar dan zonder de kous. Het zijn korte banden die met 'plakstrips' om jouw been zitten, waardoor het gebied dat langs elkaar schuurt bedekt is. Geen warm gedoe van een heel broekje, maar wel de bescherming.

Talkpoeder

Dit huis-, tuin- en keukenmiddel is ideaal. Het absorbeert vocht en zorgt er daardoor voor dat die schuurplekken uitblijven. Wel is het handig om dit alvast te 'smeren' voordat je de deur uitgaat, want als je heel enthousiast aan de slag gaat met talkpoeder kan het zo zijn dat jouw kleren redelijk wit eindigen. Woops. 

Wijde jurkjes

Denk ook na over jouw kledingkeuze als het heel warm is. Als jij een strakke kokerrok aantrekt, heb je veel minder bewegingsruimte dan wanneer je een wijd jurkje of rokje aantrekt. Zeker op een warme dag is het fijn als jouw benen bewegingsvrijheid hebben, om te voorkomen dat het een groot broeierig gedoe wordt onder jouw kleren.

Wat is jouw nummer 1 tip tegen schurende dijen? Laat het weten in de comments - zo kunnen we elkaar helpen! 

Ook perfect voor als het warm is, zonder dat je er schurende dijen van krijgt: jumpsuits. Deze leuke zijn perfect voor deze zomer! >

Meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me dan op Instagram op @michelledenelzen.