8 awkward dingen die je alleen met je BFF doet

Lifestyle & Tips door michelle-den-elzen

Vandaag is het Valentijnsdag! Yay! Vanavond heb je misschien een romantisch diner met je boyfriend gepland (heb je deze lekkere Valentijnsrecepten al gezien trouwens?), maar voor die tijd kun je ook best een beetje aandacht besteden aan jouw andere geliefden. Zoals je BFF. Want er zijn zo veel dingen die je alleen met haar kunt doen. En dan bedoel ik ook echt alleen, want het is veel te gênant voor elk ander persoon die je kent. Vandaag gebundeld tot een lijstje: 8 awkward dingen die je alleen met je BFF doet.

1. Heel veel eten

Tuurlijk, je vriend is hartstikke trots als hij tegen zijn vrienden vertelt dat ‘jij echt niet voor hem onderdoet bij onbeperkt sushi eten’. En dat vind je stiekem best wel leuk. Maar het echt ongegeneerd schransen doe je alleen bij je beste vriendin. Een bittergarnituur, daarna nog nacho’s, twee pizza’s en chocoladetaart achteraf? Challenge accepted. Jullie eten het allemaal op, totdat jullie op de bank ploffen en niet meer kunnen bewegen.

2. Lelijke selfies sturen

Dat afschrikwekkende beeld dat je ziet als opeens je front cam aanstaat als je jouw camera opent? Die stuur je met liefde naar je vriendin. Een dubbele onderkin? Dat gekke puistje op je wang? Die beha waar je borsten zo ongeveer uit vallen? Oh, als mensen eens in jullie whatsapp media zouden kijken… (Liever niet, dus.)

3. Je vetrol laten zien

‘Nee, ik ben echt dikker geworden hoor. Kijk maar!’ ‘No way, heb je déze donut al gezien? Jij bent echt dunner!’ Jep, vet vergelijken doe je met helemaal niemand anders dan met haar.

4. Allebei verslaafd zijn aan slechte reality show

Stiekem hebben we allemaal een zwak voor reality tv, geef maar toe. Maar er is maar een iemand die je een berichtje stuurt of ze klaar zit voor het nieuwe seizoen van Geordie Shore/Temptation Island/Ex on the Beach. Of trouwens, waarschijnlijk zit je allang bij haar op de bank klaar (met dus heel veel eten) om te kijken.

5. Exen en nieuwe vriendinnen van exen stalken

Waar je familielid nog wel wil zeggen dat Dave/Max/Daan/Rens ‘ook best een lieve en leuke jongen’ was, vind je best vriendin hem gewoon een eikel als jij dat ook vindt. Of hij jou nou aan de kant heeft gezet of jij hem. Daarom is het ook heerlijk om stiekem door zijn Instagram te scrollen. Of de Facebook van zijn nieuwe vlam op te zoeken. ‘Ja joh? Met haar? Shiiiit, hij is er wel echt achteruit op gegaan zeg.’ Dat is het enige wat je natuurlijk wil horen van je BFF.

6. Elkaars whatsapp/Tinder/sollicitatiebrief overnemen

Niemand weet echt of jij het bent achter dat scherm of niet. Daarom is het no problemo als die vriendin met hoge managementfunctie jouw sollicitatiebrief schrijft – zij weet precies wat een potentiële werkgever wil horen. En jouw crush heeft echt niet door dat jij te zenuwachtig bent om normale berichtjes te schrijven, waardoor zij jouw whatsappgesprek maar heeft overgenomen. Wat moet je toch zonder haar?

7. Thuis al zo dronken worden dat je de bar niet meer haalt

Dit is een klassieker. Voordat jullie vanavond uit zouden gaan, gaan jullie eerst bij een van jullie eten. Jullie zijn allebei bang dat jullie dorstig zullen worden, dus het gevolg is dat er 3 flessen wijn en een fles sterke drank op tafel staan. Eindstand: die bar lijkt verder weg dan ooit en jullie gaan daar echt niet meer heen fietsen. (Of een van jullie is gewoon al dronken op bed gecrasht, waardoor jullie niet eens meer uit kunnen.)

8. Oude bekenden (stiekem) belachelijk maken

Die baby van dat oud-klasgenootje lijkt stiekem best wel op een aapje… En die trouwfoto’s van dat vriendinnetje van vroeger – die ene die nu zo ontzettend, enorm, gigantisch dik is geworden? Hi-la-risch. Stiekem ook heel onaardig, maar ja, niemand gaat er ooit achter komen dat jullie dit naar elkaar sturen toch?