Als ik denk aan aerobics, denk ik aan Jane Fonda. Aan huisvrouwen die in de jaren ’90 naar steps en aerobics klasjes gingen bij de (toen nog enige) sportschool in de buurt. Maar hoewel die beelden letterlijk verleden tijd zijn, zijn ze dat tegenwoordig ook figuurlijk. Aerobics is namelijk bezig met een comeback!

De gemiddelde Fit Girl zal er misschien niet aan beginnen, maar een leuke manier van cardio is het wel! Met opzwepende muziek op de achtergrond en een strenge instructrice voor je, ben je lekker bezig en step, eh stap, je jezelf de workout door. Een paar jaar terug leek Zumba een nieuwe plek te hebben ingenomen in de dansbare workouts, maar ook die heeft niet lang aan de top gestaan. Misschien dat aerobics dat als een kans zag!

Xtreme aerobics

Die stepbankjes mogen dus weer van zolder. Maar vergeet alles wat je tot nu aan (voor)oordelen over aerobics hebt. De vorige formule van aerobics mislukte uiteindelijk, dus er moest aan een nieuw jasje worden gedacht. En daarom verscheen onderstaand filmpje op het wereldwijde web. ‘Xtreme aerobics’ getiteld, en het combineert good old aerobics met hiphop. Jep, dat lees je goed. Flinke krachtpatsers zetten een workout neer op de meest opzwepende tunes die je ooit in een gymzaal hebt gehoord. Of het echt zal aanslaan vragen wij ons wel een beetje af (lees: heel erg), maar leuk kijkvoer is het natuurlijk wel. 😉

Denk jij dat oude trainingen een comeback kunnen maken? En wat vind je van een nieuwe stijl aerobics?

Doe jij al mee met onze Healthy 2017 challenge? Lees er nu alles over! >

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.