Dit zijn de voordelen van studeren in het buitenland

Lifestyle & Tips door Lien

Het klinkt perfect: een andere cultuur, nieuwe vriendschappen en eindelijk een talenknobbel. Nu alleen nog wat durf bij elkaar sprokkelen en je bent klaar om te gaan. Benieuwd naar de voordelen van over de grens studeren? Dit zijn ze!

De voordelen van studeren in het buitenland

1.      Een avontuur aangaan

Stiekem is het best spannend om een studiereis te maken, want je hebt geen idee wat je te wachten staat. En eigenlijk is dat meteen al een voordeel. Je geeft je over aan het onbekende en dompelt je onder in iets nieuws. Kan niet anders dat je daardoor een ervaring voor het leven rijker bent.

2.     Nieuwe vriendschappen

Je bent gelukkig niet de enige die zo’n reis maakt! Grote kans dat je al gauw mensen tegenkomt die in hetzelfde schuitje zitten. En hoewel het fijn en vertrouwd is om een paar Nederlandse besties te ontmoeten, is het net zo leuk om je nieuwe studiegenoten uit het land zelf te leren kennen!

3.    Een andere kijk

De filosofie in een buitenland kan enorm verschillen met die bij ons. Als je op vakantie gaat, merk je dat eigenlijk al meteen. Het que sera, sera in Spanje, bijvoorbeeld. Of specifieke tradities en rituelen, zoals het Zweedse fika: een moment waarbij mensen samenkomen om koffie te drinken en lekker te eten.

4.    Een nieuwe taal leren

Kom maar door met die talenknobbel. Je raakt al snel bekend met de taal die er in dat land wordt gesproken. Al vergt het onder de knie krijgen van een volledig nieuwe taal wel wat tijd en inspanning. Genoeg redenen om een aansluitend taalcursusje te doen!

Ook interessant: Originele bestemmingen voor een romantisch tripje

5.    Je ontwikkelt je razendsnel

Je vindt je weg in een nieuwe omgeving, leert je eigen boontjes doppen en maakt van alles mee. Het resultaat? Je communicatievaardigheden krijgen een boost en ook je zelfvertrouwen groeit.