De beste boeken om je te helpen met jouw goede voornemens

Lifestyle & Tips door michelle-den-elzen

Wat zijn jouw plannen voor 2017? Misschien wel 5 kilo afvallen voor de zomer, een eigen bedrijf beginnen, beter naar jezelf luisteren of gewoonweg gezondere keuzes maken. Wat jouw doel ook is, er is niks mis mee om een stok achter de deur en/of helpende hand te scoren. De boeken uit het onderstaande lijstje zijn stuk voor stuk een must read. Je leert een heleboel over hoe je jouw goede voornemens het beste kunt volhouden en zo wordt jouw doel sowieso werkelijkheid in 2017. (Let op: de titels zijn klikbaar!)

beste boeken

Busy – Tony Crabbe

Stel een random iemand om je heen de vraag hoe het gaat en er is een grote kans dat je als antwoord ‘druk’ krijgt. (Jep, ik maak me hier ook schuldig aan.) Het lijkt alsof we de lat steeds hoger leggen voor onszelf wat we willen doen en bereiken in zo weinig mogelijk tijd. Hartstikke prima, maar het is wel fijn als je dan het overzicht kunt bewaren en je niet door stress laat leiden. In Busy vertelt Tony Crabbe hoe je het beste kunt omgaan met je drukke bestaan, zowel op werk als je persoonlijke leven. Je leert een hele hoop praktische tips waardoor jij weer gelukkig, gemotiveerd en in control kunt worden.

beste boeken

Gewichtige gedachten – Sophie van Bragt en Frieda van der Loos-Boudesteijn

Is afvallen voor jou een enorme opgave omdat je altijd weer terugvalt in oud, ongezond gedrag? Kun je niet zonder te zuchten op de weegschaal staan en ben je van tevoren eigenlijk al bang en afhoudend als je een nieuwe poging tot gewicht verliezen doet? Dan is Gewichtige Gedachten het boek voor jou. Grafisch ontwerper Sophie en mindfulness- en voedingscoach Frieda hebben de handen ineengeslagen en een fijn werkboek gecreëerd waarmee je via mindfulness en positieve psychologie werkt aan gezond eetgedrag. Woorden als calorieën, diëten en de weegschaal staan er niet in, wel vind je fijne opdrachtjes die je aan het denken zetten, je ruimte geven om emoties te tonen en je laten werken aan je (verstoorde?) relatie met eten.

beste boeken

#Girlboss – Sophia Amoruso

Voor eenieder die een flinke dosis inspiratie en motivatie nodig heeft om zijn dromen waar te maken. Yes, Sophia’s verhaal is natuurlijk een klassiek gevalletje American dream. Jong meisje weet niet precies wat ze wilt, totdat ze bij toeval haar passie tegenkomt en een miljoenenbedrijf volgt. Maar het heeft haar ook een goede zeven jaar gekost voordat ze op dat punt was aangekomen. Al haar ervaringen, tips, tricks en inspiratie vanuit haar omgeving deelt zij met alle liefde in haar boek #Girlboss.

beste boeken

Running like a girl – Alexandra Hemingsley

Ze had het wel eens geprobeerd, dat hardlopen, maar ze dacht altijd dat het niet aan haar was besteed. Die ene keer gaf haar GPS-tracker een luttele anderhalve kilometer weer en daarvan had ze het meeste zelfs gewoon gewandeld. Toch besloot ze na enkele jaren het nog eens te proberen en met resultaat, want Alexandra heeft al enkele marathons op haar naam staan. Haar reis van luie, ietwat te dikke couch potato tot fitte chick die wel even ruim 40km door de stad rent deelt ze op hilarische wijze met haar lezers. Een goede inspiratiebron voor iedereen die denkt dat hij/zij iets 'nooit iets zal kunnen'. Want het kan heus wel, als je maar de juiste mindset hebt en er voor gaat!

beste boeken

You are a badass! – Jen Sincero

Het zelfhulpboek dat geen zelfhulpboek is - zo wordt You are a badass! vaak omschreven. En terecht ook, want het is geen zweverig, zielig boek. In plaats daarvan vertelt Jen aan de hand van hilarische voorbeelden hoe je stopt met twijfelen, hoe je leert houden van wat je niet kunt veranderen en hoe je de beste versie van jezelf kunt worden. Klinkt in jouw oren nog steeds een beetje new age? Think again als je hoort wat voor titels de hoofdstukken hebben, zoals 'Je brein is een bitch' en 'Angst is voor losers'. Met dit boek in de hand laat jij twijfels ver achter je en durf jij voor jezelf te kiezen.

beste boeken

Playing big – Tara Mohr

Iedereen in jouw omgeving ziet jouw sterke punten, maar zelf denk je dat het allemaal wel meevalt hoe goed je ergens in bent. Herkenbaar? Heel logisch, want bijna alle vrouwen houden zich van nature klein. Hartstikke onzin! Zo vindt ook Tara Mohr, schrijver en coach met jarenlange ervaring op het gebied van mindfulness en welzijn. In haar handige boek deelt zij info en tips en stelt zij vragen over hoe je die inner criitic het beste de mond kunt snoeren. Blokkeer dat stemmetje in je hoofd en streef boven ieders (of eigenlijk voornamelijk jouw eigen) verwachtingen uit!

Heb jij al een van deze boeken gelezen? En welke spreekt jou het meest aan van het lijstje? 

Ook lekker lezen: deze allerleukste health boeken >