5x benodigdheden voor een productieve dag

Lifestyle & Tips door michelle-den-elzen

Heb jij een druk dagje studeren of een pittige dag op werk op de planning staan? Die wil je natuurlijk zo productief mogelijk doorkomen. Veel werk neerzetten voelt zo lekker! Maar ja, hoe vaak heb je niet dat je gedachten afdwalen, je iets te lang naar buiten zit te staren of er opeens, vanuit het niets, kattenfilmpjes op je desktop verschijnen? Juist. Om dat te voorkomen hebben we een aantal benodigdheden op een rij gezet die jou gaan helpen om deze dag zo productief mogelijk door te komen!

De ultieme to do lijst

Zo’n lijstje met dingen die je moet doen op een dag is natuurlijk redelijk voor de hand liggend. Je kunt echter je to do lijst optimaliseren! De beste voorbereiding begint namelijk de avond ervoor al. Bedenk wat je de volgende dag allemaal gedaan wilt krijgen. Is dat een enorme waslijst? Kies dan een top 3 en zet ze op volgorde van hoe belangrijk ze zijn. Hierdoor weet je zeker dat je de must dos van die dag gedaan krijgt. Heb je genoeg tijd over na de top 3, dan kun je natuurlijk je aandacht volledig richten op de rest van jouw lijstje.

Een goed ontbijtje

Begin ’s ochtends niet gelijk als een kip zonder kop te werken. Gun jezelf eerst even de tijd om rustig op te starten, zodat ook jouw hersenen zich kunnen voorbereiden op de dag. Maak daarom een goed vullend ontbijtje voor jezelf. Een lekker kopje thee of koffie erbij en je hebt even de tijd om rustig wakker te worden. Doordat je even een momentje voor jezelf hebt en een goede bodem legt, heb je straks de energie om hard aan de slag te gaan.

Tips nodig wat je zou kunnen eten? We hebben een heel lijstje brain food voor je die op zo’n dag perfect van pas komt! >

Een fijne playlist

Tijdens mijn studententijd had ik een bepaalde playlist die ik altijd draaide als ik veel gedaan moest krijgen. Zeker tijdens mijn afstuderen heb ik die zo grijs gedraaid, dat als ik hem nu aanzet, ik direct weer in een flow van hard werken zit. Maak voor jezelf ook zo’n fijn lijstje van muziek waar jij lekker op kunt werken. Weet je het even niet? Je kunt ook op zoek gaan naar bestaande playlists die speciaal zijn samengesteld voor studeren. Of ga voor gamemuziek! Klinkt raar, maar muziek in games is gecomponeerd om je focus te kunnen behouden. Perfect op zo’n dag als deze.

Een koud blikje Tranquini

Loopt jouw hoofd, ondanks alle voorbereidingen, toch eventjes over? Grijp dan naar een lekker koud blikje Tranquini. Dit drankje zit bomvol kalmerende ingrediënten, zoals kamille en groene thee-extract. Hierdoor brengt het niet alleen een fijn zen momentje in de drukte waar je in zit, maar worden ook je hersenen gestimuleerd zodat jij je hierna weer volledig kunt focussen op je werk! Er zijn geen kunstmatige kleurstoffen en andere gekke dingen toegevoegd aan Tranquini, en het kleine beetje suiker dat erin zit (maar 5 mg!) is fructose - vruchtensuikers dus. Vind jij een blikje in je hand nog steeds niet gezond aanvoelen? Bedenk je dan dat Tranquini in blik zit voor de houdbaarheid, niet omdat het een ongezonde frisdrank bomvol calorieën is. Dit drankje kun je guilt free drinken en helpt je ook nog eens met jouw productieve dag!

Een lege bladzijde in je agenda

Zorg ervoor dat je de ruimte in je agenda om jouw drukke werk- of studiedag heen vrij laat. Hierdoor kun jij je overdag volledig focussen op wat er gedaan moet worden. Niks zo afleidend als weten dat je op een bepaalde tijd klaar moet zijn, omdat je nog een trein moet halen of omdat er mensen voor de deur staan voor dat etentje dat je organiseert. Blok daarom lekker de rest van de dag zodat je alle tijd voor jezelf hebt als je klaar bent. Wil je het helemaal goed doen? Zorg dan dat ook de avond vooraf vrij is. Zo kun je lekker vroeg naar bed en ben je uitgeslapen genoeg voor vandaag.

Zo, met deze tips en handige benodigdheden ben jij helemaal klaar voor jouw productieve dag! Wat heb jij altijd bij de hand als je een hele dag zit te knallen op je werk of studie?

Meer tips nodig hoe jij alles uit je productieve dag haalt? Die hebben we! >