Lasertherapie: dit zijn de voordelen voor je huid

Body & Health door Lien

Lasertherapie groeit in populariteit en het wordt op allerlei manieren ingezet: van het behandelen van acne littekens tot het vervagen van pigmentvlekken. Wel klinkt het woord ‘laseren’ erg ingrijpend. Is dat het ook? We vertellen je alles wat je wilt weten over deze skin treatment.

Wat is lasertherapie?

Deze therapie wordt gebruikt om de conditie van je huid te verbeteren en optimaliseren. De bedoeling is dat het geheel er steviger en egaler uit gaat zien. Je kan alle kanten op met lasertherapie. Het behandelt acne, pigmentvlekken, rimpels, couperose, tatoeages en ga zo maar door. Zelfs ontharen is met deze treatment een optie.

Wat doet een laser?

Lasers worden al langere tijd binnen de medische en schoonheidsbrache gebruikt. Ze werken volgens het principe van selectieve fotothermolyse. Dit houdt in dat ze specifieke structuren in de huid kunnen beïnvloeden, zonder omliggende weefsels aan te tasten. Een huidtherapeut kan met behulp van een laser heel gericht en precies aan de slag, want het licht is gebundeld in één, geconcentreerde straal.

Meer lezen: Wat je kunt doen tegen grote poriën

Soorten lasers

Het is niet voor niets dat je zoveel verschillende huidproblemen met lasertherapie kunt behandelen. Er bestaan namelijk allerlei soorten lasers. Zo is er bijvoorbeeld de pigment- en tatoeagelaser, die kleurstof verpulvert. Een vaatlasser laat kleine vaatjes dichtschroeien en wordt vaak ingezet bij het vervagen van rode oneffenheden. Een resurfacing laser vermindert rimpels en littekens, en een foto-epilatielaser wordt ingezet om je huid te ontharen.

Deze treatment kan op iedere huid worden toegepast. Vaak hangt er wel een redelijk prijskaartje aan, maar daar krijg je ook wel wat voor terug: de insteek is een langdurig resultaat.