Sociaal zijn zonder dat het al je energie opslurpt

Mind & Wellness door Lien

Merk je dat je met een futloos gevoel achterblijft na een paar uurtjes socializen? Lees dan wat je daar zoal aan kunt doen. Van je inner circle onder de loep nemen tot leren ‘nee’ te zeggen: deze tips helpen je sociaal te zijn zonder dat het al je energie opslurpt.

Je vriendschappen checken

Laten sommige vriendinnen je altijd met een drained gevoel achter? Dan kan dat een teken zijn dat jullie uit elkaar zijn gegroeid. In dat geval is het fijn om meer tijd door te brengen met anderen die je wel happy maken.

Doe wat je energie geeft

Ga vaker iets doen waar je echt van geniet. Als je vriendinnen het leuk vinden om ieder weekend uit te gaan, maar jij eigenlijk niet echt, dan is dat uiteindelijk slopend voor je energielevel. Doe wat je leuk vindt, dan kom je vanzelf anderen tegen die deze passie delen.

Vaker ‘nee’ zeggen

Door soms iets af te slaan maak je meer tijd voor jezelf. Kies de leukste mensen en momenten uit om tijd aan te besteden, want die zijn het waard. Dit maakt dat je je minder gedwongen voelt om aan alle sociale verplichtingen te voldoen. Kwaliteit boven kwantiteit!

Meer lezen: Priming: wat is het en hoe ga je er het beste mee om?

Socializen is het leukst wanneer dit vloeiend gaat en je met net zoveel energie weer naar huis keert. Door de juiste balans te vinden kom je al een heel eind.