Deze gewoonte maakt je leven een stuk makkelijker

Mind & Wellness door Lien

Het geheim om die gezonde gewoontes eindelijk een keer vol te houden? Plannen! We vertellen je hoe je dit zoal kunt doen, zodat jij straks niet te stoppen bent.

Van plannen een gewoonte maken

Organiseren: de een vindt het heerlijk rustgevend, terwijl de ander het vooral als een tijdrovende bezigheid ziet. Hoe dan ook helpt plannen je om gestructureerder te leven. Op die manier maak je het makkelijker voor jezelf om gezonde gewoontes vol te houden, zoals het behalen van je fitness goals! Lees hieronder hoe je zoal kunt plannen.

Ontwikkel een doel

Creëer een haalbaar doel, waarbij je analyseert wat je precies wilt bereiken, hoe je dit gaat doen en hoeveel tijd je daarvoor neemt. Door zo'n doel op te stellen breng je duidelijk in kaart welke stappen je gaat zetten.

Stel prioriteiten

Maak een lijstje van je prioriteiten, gerangschikt naar belangrijkheid. Hierdoor ben je in staat om een duidelijke focus te leggen op wat voor jou voorrang verdient. Kijk af en toe naar het lijstje om jezelf eraan te herinneren wat er echt toe doet.

Formuleer korte termijn doelen

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat korte termijn doelen tot verbeterde prestaties leiden, terwijl lange termijn doelen lastiger te behalen zijn en daarom kunnen demotiveren. Het formuleren van short term goals biedt je een heldere visie op wat je wilt bereiken, wat ook weer bijdraagt aan een versterkte motivatie en discipline.

Stel een voedingsplan op

Welke maaltijden staan er op het programma voor deze week? Stel een boodschappenlijst op met alle benodigdheden. Maak eventueel een lijstje van alle vitamines en mineralen, zodat je overzichtelijk hebt hoe je genoeg voedingsstoffen binnen krijgt. Een helder overzicht minimaliseert de kans op verleidingen.

Maak een trainingsschema

Geef prioriteit aan je fitness goals door deze op te nemen in een trainingsschema. Maak een planning, zodat je altijd kunt terugvallen op dit concrete plan. Door je sportmomenten te in te plannen, voorkom je dat onvoorziene verplichtingen in de weg kunnen staan.

Meer lezen: Meer genieten van ieder moment met deze simpele truc

Creëer balans

Naast je drukke schema is het van essentieel belang om voldoende ruimte te reserveren voor ontspanning. Rust is niet iets wat je moet verdienen, het is een behoefte. Zorg ervoor dat je niet te veel van jezelf vraagt en de tijd neemt om te ontspannen, want ook dat is productief!