Nachtrust hacks: bereik je doelen vol energie

Lifestyle & Tips door Djamila

Het hebben van genoeg energie is natuurlijk enorm belangrijk. Want hierdoor merk je meteen dat je overdag vele malen productiever bent. Misschien merk je dat je een betere focus op de werkvloer hebt, dat je meer energie hebt om te sporten of in de avond makkelijker een borrel kunt doen in de stad. En een dag vol energie begint altijd met de juiste basis: het krijgen van voldoende nachtrust. We geven je in deze blog een paar handige hacks die je eigenlijk meteen toe kunt passen.

Probeer vlak voor het slapen gaan apparaten met blauw licht te vermijden 

Je denkt er lang niet altijd over na. Maar apparaten met blauw licht kunnen de kwaliteit van slapen aanzienlijk aantasten. Je kunt bij dit soort apparaten denken aan je telefoon, tablet, laptop of televisie. Kies in plaats daarvan voor het lezen van een goed boek onder de beste verzwaringsdekens, terwijl je onder deze dekens kruipt. Het werkt erg kalmerend en stimuleert een betere nachtrust.

Transformeer je slaapkamer tot een oase vol rust 

Maar ook de indeling en de inrichting van de slaapkamer is enorm belangrijk. Probeer gebruik te maken van lichte kleuren, ventileer de kamer iedere dag extra goed en houd spullen die je eigenlijk niet nodig hebt beter uit het zicht. Een paar nachtkastjes en een goed dressoir zijn dus een erg prettige investering voor je eigen slaapkamer. Door een oase van rust te creëren, kan de slaapkamer zomaar je nieuwe favoriete ruimte in huis worden.

Investeer in een goed matras, zodat je heerlijk in slaap valt en ontwaakt 

Als een blok in slaap vallen? Daar is een goed matras natuurlijk een echte must voor. Ga je investeren in een nieuw bed, probeer dan altijd verschillende matrassen uit in een beddenwinkel. Geef je voorkeur aan een medewerker door en test daardoor een aanbod dat daar haarfijn op aansluit. Tel daar nieuw beddengoed en heerlijke comfortabele hoofdkussens bij op, en je droomparadijs is in een mum van tijd door jezelf samengesteld. Investeer je daar op korte termijn ook een keer in en til je het slaapcomfort naar een hoger niveau?