Zo maak je zelf een home-gym

Fit & Training door Lien

Misschien heb je er wel eens van gehoord: een home-gym. De naam zegt het al, een sportschool aan huis. Klinkt ingewikkeld om te fixen, en vooral ook heel duur. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn! Bovendien kun je ook kleine ruimtes in een home-gym omtoveren. We leggen je haarfijn uit hoe je dit kunt doen.

Een home-gym maken

Allereerst is het fijn om te bedenken wat je nodig hebt. Welke apparatuur zijn voor jou essentieel? Dat hangt natuurlijk af van de manier waarop je wilt trainen. Als je gek bent op yoga heb je niet veel meer nodig dan een goede yogamat, maar om krachttraining te doen kan het fijn zijn om apparaten te gebruiken. Zo zijn er talloze opties om uit te kiezen en overwegingen om te maken. Geef je liever niet te veel uit aan je home-gym? Dan kun je ervoor kiezen om de fitnessapparaten achterwege te laten en je te focussen op work-outs waarbij je die niet nodig hebt. Het voordeel daarvan is dat je meer ruimte hebt in je eigen gym aan huis. Wanneer je wel kiest voor apparatuur is het fijn wanneer deze compact zijn, zodat je ook dan genoeg space hebt voor andere fitnessmogelijkheden. Kijk ook goed naar de afmetingen van de spullen die je in huis gaat halen en houdt altijd een beetje speling.

Wat zijn de voordelen van een home-gym?

Het klinkt enorm luxe, een mini-sportschool aan huis. En eigenlijk is dat het ook: je hebt alles in huis om je work-outs te kunnen doen. Je kunt sporten wanneer je wilt en hoeft hier geen abonnementje voor te betalen. Niet meer door de regen naar die ene sportschool toe gaan, maar gewoon lekker thuis gymen. Dat zorgt er ook weer voor dat je sneller je fitness goals haalt, want: minder redenen om het sporten af te zeggen.

Ook interessant: alles wat je wilt weten over pilates