Je haar krullen zonder schadelijke hitte

Body & Health door Lien

Ben jij gek op vol, wavy hair, maar niet gezegend met een bos krullen of slag? No worries, je kunt deze gewoon zelf creëren! En dat zonder hitte.

Weg met die hittetools

Onze lokken krijgen veel te verduren. Shampoo, droogshampoo en andere stylingproducten belasten ons haar enorm. Met name hittetools zijn funest voor je haar. Gelukkig kun je die achterwege laten, want met dit trucje creëer je zonder hitte de mooiste krullen.

Heatless curls betekent letterlijk vertaalt ‘krullen zonder hitte’. Het heeft betrekking op de manier waarop je je haar krult: niet met een krultang, maar met een handig product of trucje. Het grote voordeel? Je beschadigt je haar niet. Zo kun je zonder schuldgevoel je haar in een mooie slag of krullend dragen.

Ook interessant: wat je kunt doen tegen grote poriën

Hoe maak je deze heatless curls?

Misschien heb je het al eens op TikTok gezien: het maken van krullen met een soort lange, stoffen rol. Het resultaat is iedere keer weer prachtig en beloofd veel goeds voor het zelf uitproberen van deze trend.

Allereerst heb je dus zo’n rol nodig. Heb jij deze al in huis? Lucky, dan kun je gelijk beginnen. Dit is hoe het werkt: maak een middenscheiding en leg de rol plat bovenop je haar. Houd deze op z’n plek door een elastiek of haarclip te gebruiken. Let wel op dat deze geen knikken in je haar achterlaten. De rol heb je nu op je kruin vastgezet, tijd om de krullen te maken. Begin bij de linker- of rechterkant van je hoofd. Pak een pluk haar en draai deze buitenwaarts om de rol heen. Doe doet steeds opnieuw met nieuwe plukken. De achterste plukken van je haar zijn iets moeilijker om bij te komen. Je kunt deze ook over het haar twisten dat je al om de rol hebt gewikkeld. Wikkel de rol in een rondje zodat je een knot krijgt. Je kunt 'm er nu uithalen en de knot vastmaken met een scrunchie. Herhaal het draaien van de plukjes nu op de andere kant van je hoofd en maak ook aan deze kant een knot.

Hoe langer je je haar zo laat zitten, hoe groter de kans op volle krullen. Idealiter doe je ‘m in tijdens het slapen. De krullen pakken iets beter op dikker en stugger haar. Mocht je fijn en dun haar hebben, dan kan je de rol er voor de zekerheid iets langer in laten zitten.