Actieve levensstijl en de zorgverzekering voor 2024

Body & Health door Djamila

Steeds meer verzekeraars willen een actieve levensstijl stimuleren. Dit doen zij door verschillende vergoedingen aan te bieden. Of door bepaalde programma’s op te zetten waarin je wordt beloond voor het maken van gezonde keuzes. Waar moet je op letten bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2024 als je een sportieve levensstijl hebt?

Sportvergoedingen 

Sommige verzekeraars stimuleren een gezonde leefstijl door bepaalde sportvergoedingen aan te bieden. Zo wordt er soms een bepaald bedrag van de contributie voor zwemles en sportlessen vergoed voor je kind tot 18 jaar.

Dit is bijvoorbeeld het geval bij Zorg en Zekerheid: wanneer je een aanvullende verzekering hebt (met een AV-GeZZin) krijg je €50 van de contributie voor zwemles of sportles bij een sportvereniging vergoed. Je kunt zorgverzekeringen vergelijken om te zien welke verzekeraars sportvergoedingen bieden.

Fysiotherapie als medische fitness

Vanuit bepaalde aanvullende verzekeringen krijg je een vergoeding medische fitness. Medische fitness zijn fitnessoefeningen die je uitvoert onder begeleiding van een deskundig fysiotherapeut. Je begint met een intake, waarin wordt vastgesteld hoe je gezondheid is en wat je beperkingen zijn.

Vervolgens stelt de fysiotherapeut een sportprogramma voor je op. De fysiotherapeut monitort tijdens dit programma je vooruitgang. Medische fitness is handig als je bezig bent met afvallen of als je moet herstellen van een blessure.

Beloning voor gezond leven met smart apps

Veel zorgverzekeraars bieden verschillende handige gezondheidsapps aan. Als je gezonde keuzes maakt of goede gewoontes ontwikkelt, spaar je punten en krijg je beloningen.

  • a.s.r. Vitality: a.s.r. Vitality is een bewegingsapp die je eenvoudig koppelt aan je smartwatch of FitBit. De app stimuleert je om in beweging te komen en dit vol te houden. Zo word je gemotiveerd om stappen te zetten, de fiets te pakken, een sportlesje te volgen of je hartslag te verhogen. Hiermee verdien je punten, die je weer kunt inruilen voor beloningen. Bijvoorbeeld een cadeaubon van bol.com of korting op je premie.

  • Fitter: De Fitter app van UnitedConsumers is een gratis app die je helpt om fit te worden en fit te blijven. Zo kun je met behulp van deze app werken aan voldoende beweging, gezonde voeding en genoeg slaap. Maak je een gezonde keuze? Dan word je daarvoor beloond.

  • VGZ Mindfulness app: Via de Mindfulness coach app van VGZ train je jezelf om ‘mindful’ door het leven te gaan. Mindfulness gaat over leven in het hier en nu. Zo ervaar je minder stress en kun je beter ontspannen. Via de VGZ app kun je allerlei meditaties en yoga-oefeningen doen.