SLANK DE ZOMER IN ZONDER DIEET

Body & Health door priscilla FG

De zomer is in aantocht!
Wil jij ook graag nog van die extra kilootjes af, maar heb je geen zin om jezelf te martelen met een streng en moeilijk vol te houden dieet?
Wist je dat op een gezonde manier afvallen niet zo ingewikkeld hoeft te zijn en dat daar helemaal geen dieet voor nodig is?
Ik geef je een plan van aanpak waarmee jij direct zelf aan de slag kan en nog deze zomer resultaat haalt.

INZICHT IS KEY
Zorg dat je je bewust wordt van wat je eet en drinkt. Vaak denken we het wel te weten, maar onderschatten we hoeveel we dagelijks daadwerkelijk eten.
Er zijn verschillende apps waarmee je je voeding kan tracken. Doe dit vier dagen. Neem hierin ook een weekenddag mee. Je herkent vast wel dat je in het weekend toch vaak anders eet dan doordeweeks.

BEPAAL JE WINSTPUNTEN
Confronterend? Geen zorgen. Nu je weet wat en hoeveel je eet, weet je ook waar je winstpunten liggen.
Hoe zit het met de totale hoeveelheid calorieën bijvoorbeeld? Als je af wilt vallen zal je hoe dan ook minder calorieën moeten nemen dan dat je nu doet. Ga niet ineens veel minder eten, maar probeer bijvoorbeeld eerst 300 calorieën per dag te minderen en kijk wat er gebeurt de komende weken.
Het heeft geen zin om van de één op de andere dag een extreem groot calorietekort te hanteren, want als jij de hele dag een knorrende maag hebt, is het alleen maar moeilijker om het vol te houden.
Bekijk waar het wel wat minder kan. Kun je bepaalde porties verkleinen? Schep je standaard twee keer op tijdens het avondeten? Of komen er wel erg veel extraatjes voorbij gedurende de dag?

NIET ALLEEN DE HOEVEELHEID IS BELANGRIJK
Kijk vervolgens ook kritisch naar de producten die je eet en drinkt. Zitten er in bepaalde producten toch wel wat meer calorieën dan je dacht? Kun je hier dan gezondere keuzes in maken? Het skippen van koolhydraten is niet nodig. Deze passen gewoon in een gezond voedingspatroon.
Zorg bijvoorbeeld dat je voeding uit voldoende volkorenproducten bestaat. Wist je dat volkorenproducten veel vezels bevatten? Deze zijn niet alleen belangrijk voor een goede darmwerking, maar zorgen er ook nog eens voor dat jij langer een vol gevoel hebt.

Bevat je voeding voldoende eiwitten? Naast dat eiwitten een belangrijke bouwstof zijn voor je lichaam, verzadigen eiwitten ook erg goed. Hierdoor heb je minder snel trek. Ook zorgen eiwitten ervoor dat je spiermassa beter behouden blijft tijdens het afvallen.

Kun je wat vaker kiezen voor een gezond tussendoortje zoals een schaaltje (plantaardige) zuivel, fruit of een handje ongezouten noten? Of mag je misschien ook wel wat extra groente toevoegen? En wat drink je eigenlijk op een dag? Hoeveel extra calorieën krijg je daarmee binnen?

Het kost je waarschijnlijk minder moeite dan je denkt om bepaalde producten binnen je voeding te vervangen voor gezondere keuzes. Naast dat gezondere keuzes vaak minder calorieën bevatten, zitten ze ook nog eens vol met belangrijke vitamines en mineralen. Hierdoor ga jij je gegarandeerd beter voelen, waardoor volhouden een stuk makkelijker wordt.

HEB GEDULD
Natuurlijk wil je het liefst zo snel mogelijk resultaat, maar bedenk dat je plan van aanpak alleen maar werkt als het op de lange termijn vol te houden is. Jezelf een keertje wat lekkers gunnen hoort daar ook bij.
Met een klein calorietekort en voldoende gezonde producten in je voeding weet ik zeker dat ook jij die kilootjes kwijt gaat raken en vol zelfvertrouwen de zomer in gaat!

Volg me voor meer tips op Instagram @sucseed.nl