Mijn eerste menstruatie na het stoppen met de pil heeft me doen besluiten dat ik nooit meer aan de pil ga!

Body & Health door jules-pruijn

JA! Het is gebeurd, mijn eerste menstruatie zonder pil. Net na het schrijven van mijn vorige blog. Heel gek om zo blij te zijn met een menstruatie. Natuurlijk ben ik nog aan het ontpillen, dus kan mijn menstruatie nu nog anders zijn dan over een paar maanden. Helaas had ik nog steeds last van veel hoofdpijn, drie dagen lang. Maar deze hoofdpijn was wel beter te doen dan de migraine aanvallen die ik normaal gesproken altijd had. Verder had ik het idee dat mijn buik minder pijn deed, maar wel erger gezwollen was. Sommige broeken kreeg ik gewoon niet dicht.

Een groot voordeel was dat ik maar vijf dagen menstrueerde in plaats van zeven. Verder bloedde ik ook minder hevig dan dat ik gewend was.

Wat echt een grote ramp is, is mijn haar. Normaal waste ik twee keer per week mijn haar en zou het zelfs minder kunnen. Het was altijd droog. Nu heb ik het soms gewassen en is het de volgende dag alweer vet. In eerste instantie was ik blij dat mijn haar eindelijk niet meer zo droog was, maar die blijheid was alweer snel voorbij. Tips nodig over hoe je je haar langer fris houdt zonder het elke dag te hoeven wassen? Lees het in deze blog!

Mijn huid was ook altijd droog. Mijn verzorgingsproducten kocht ik dan ook altijd speciaal voor een droge huid. Nu lijk ik een normale huid te hebben en sommige periodes is mijn huid ook vet. Inmiddels is het alweer 30 dagen geleden dat ik mijn eerste menstruatie had en zit, als het goed is, de volgende er aan te komen. Ik begin nu ook puistjes te krijgen, terwijl ik dit normaal niet had.

Ik hoop dat dit allemaal tijdelijke bijwerkingen zijn doordat mijn hormonen nu in de war zijn, en dat dit op de lange termijn weer verdwijnt.

Ik heb al met meerdere mensen gesproken over de dingen die ik hierboven net beschreef. Iedereen vroeg: ‘Waarom ga je dan niet gewoon weer aan de pil?’ Toch merkte ik gelijk aan mijn eigen gevoel dat ik dat echt niet meer wil. Ik zie nu juist in wat al die hormonen dus eigenlijk doen met je lichaam en heb besloten dat echt niet meer te willen.