Vrouwen kiezen minder vaak voor verhoogd eigen risico zorgverzekering

Lifestyle & Tips door Djamila

Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat vrouwen bij een zorgverzekering minder vaak voor een verhoogd eigen risico kiezen dan mannen. Van de mannen die een zorgverzekering via Geld.nl afsloten, koos 43,75 procent voor een verhoogd eigen risico. 33,20 procent van de vrouwen koos voor een verhoogd eigen risico. “Hier zit een groot verschil in,” vertelt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl.

Verplichte eigen risico door vrouwen vaker besteed

Het verplichte eigen risico bij de basisverzekering is 385 euro. Je kunt dit bedrag vrijwillig verhogen tot maximaal 885 euro als je verwacht niet veel zorg uit de basisverzekering nodig te hebben. Uit de cijfers van Vektis blijkt dat 29 procent van de mannen (ouder dan 18 jaar) geen zorgkosten maakt binnen het verplichte eigen risico en 41 procent het volledige verplichte eigen risico besteedt. Van de vrouwen (ouder dan 18 jaar) leeft 17 procent zonder zorgkosten te maken binnen het eigen risico. 50 procent van de vrouwen besteedt het volledige verplichte eigen risico. Vrouwen moeten dus gemiddeld vaker en meer eigen risico betalen dan mannen.

Aanvullende zorgverzekering vaker gekozen door vrouwen

Daarnaast kiezen vrouwen ook vaker voor een aanvullende zorgverzekering dan mannen. Zo koos 63,8 procent van de vrouwen voor een aanvullende zorgverzekering, terwijl 55 procent van de mannen hiervoor koos. De aanvulling ‘Tandarts’ is in beide gevallen de meest gekozen aanvulling.

Tip! Ook een goede en goedkope zorgverzekering? Welke zorgverzekering voor jou het beste is, hangt af van welke zorg je nodig hebt. Door ieder jaar even je zorgverzekering te vergelijken, voorkom je dat je zorgverzekering niet meer bij je past of dat je onnodig te veel betaalt. Door over te stappen bespaar je tot wel 595 euro per jaar.