Welke zonnebril past bij de vorm van je gezicht?

Lifestyle & Tips door Lien

Het wordt weer zomer en dat betekent dat het tijd is om weer een mooie zonnebril aan te schaffen. Maar voordat je dat doet: welke gezichtsvorm heb je? Deze vorm heeft namelijk veel invloed op hoe zo’n bril je staat. We hebben de verschillende gezichtsvormen voor je op een rijtje gezet, inclusief tips voor het kiezen van een passend model.

Lang gezicht

Heb jij deze gezichtsvorm? Dan zijn je voorhoofd en kaak even breed en heb je een ronde kin. Vanwege de lengte staat bij deze gezichtsvorm een grote zonnebril het mooist. Dit brengt balans en laat je gezicht iets breder ogen.

Rond gezicht

Dit zijn gezichten die even breed als lang zijn. De kaak is wat ronder en afgerond. Bij dit type past een hoekige zonnebril het beste. Het laat een rond gezicht wat langer lijken. De hoeken vullen de zachtheid van het gezicht perfect aan.

Vierkant gezicht

Kenmerkend voor deze gezichtsvorm is een wat vierkantere kaaklijn. Dit maakt het gezicht even breed aan de boven- en onderkant. Een Cat Eye-zonnebril is een model dat perfect bij dit type gezicht past. Het verzacht de sterke gezichtslijnen.

Driehoekig gezicht

Dit type lijkt sterk op de vierkante gezichtsvorm, maar heeft een nog wat bredere kaak. Hierbij is het gezicht niet net zo breed als lang, maar is de kaaklijn het breedste gedeelte. Dit zusje van de vierkante vorm straalt net zo goed in een Cat Eye-model.

Ovaal gezicht

Bij deze vorm zijn de jukbeenderen het breedst en is het gezicht enigszins lang. De kaaklijn is niet breed en hoekig, maar rond. Bij deze vorm zou een oversized zonnebril goed staan. Zo’n grote bril zorgt voor een perfecte balans in vormen.

Hartvormig gezicht

Bij dit type zijn de slapen het breedst, het gedeelte onder je jukbeenderen. Deze doen denken aan het breedste gedeelte van een hart. En net zoals een hart spits afloopt, is dat bij de kin van mensen met deze gezichtsvorm ook zo. Het voorhoofd is wat breder en de kin is smal. Deze vorm komt het beste tot z’n recht met een ronde zonnebril. Zo'n model laat je jukbeenderen wat breder lijken.

Ook interessant: zo laat je je nagellak sneller drogen

Diamantvormig gezicht

Kenmerkend voor deze gezichtsvorm zijn opvallende jukbeenderen en een spitse kin. De jukbeenderen zijn het breedste deel. Vandaar de vergelijking met een diamant: ze vertegenwoordigen het hogere deel van dit mineraal en de scherpe onderkant staat voor de aflopende kin. Net zoals bij vierkante en driehoekige gezichten is voor dit type een Cat Eye-model het meest passend.

Ieder gezichtstype is mooi en het versterken van jouw unieke kenmerken kan net zo prachtig zijn als het aanbrengen van balans. Heb je een rond gezicht en kies je het liefst een ronde zonnebril? Doen! Als jij erin straalt staat het gegarandeerd oogverblindend.