De beste tips tegen een verbrande huid

Beauty door nympha-richardson

De zomer is eindelijk gearriveerd, yasss! Ik krijg langzamerhand weer een kleurtje en ik ben er dol op. Ik denk dat ik niet enkel voor mezelf spreek wanneer ik zeg dat ik al eeuwen wacht op lekker weer. Maar lees eerst even deze post door voordat je al je shorts, cropped tops, zonnebrillen en jurkjes uit de kast haalt. Het is tijd om de beste tips tegen een verbrande huid op een rijtje te zetten. Uiteraard zal ik ook vertellen hoe je zo'n pijnlijk kreefthuidje kunt voorkomen. 

Zo voorkom je een verbrande huid

  • Zonnebrand

Okay, ik weet het, deze is misschien wel enorm voorspelbaar. Toch zijn er nog talloze mensen die vergeten om zonnebrand te smeren tijdens een warme dag. Wanneer je een zonnebrand kiest, ga dan voor een SPF 15 of hoger. Let ook of hij de volgende ingrediënten bevat: Escamsule, avobenzone, oxybenzone, titanium dioxide, sulisobenzone of zinc oxide. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de zonnestralen geblokkeerd worden.

  • Eat your greens

Een grote dosis antioxidanten is in planten te vinden. Je kunt deze ook in zonnebrand vinden. Toevallig? Dat denk ik niet. Antoixidanten zorgen voor een boost wanneer het aankomt op het beschermen van je lichaam tegen pijnlijke stralingen. Verse kruiden zoals peterselie, basilicum, salie en rosemarijn zitten bomvol met antixidanten. Groenten waaronder broccoli, bloemkool en boerenkool zijn ook hele goede bronnen. Door voedsel te eten dat vol zit met antioxidanten kunnen we ons nét een beetje beter beschermen tegen de zon.

  • Zorg voor meer vitamine D

Met genoeg vitamine D, dat je krijgt wanneer je gaat zonnen, zal je lichaam meer melanine aanmaken dat dient als beschermende laag tegen stralingen. Dit schild is echt iets wat je goed zal helpen tijdens het zonnen. Neem ook regelmatig vitamine D supplementen in zodat je lichaam dit sneller kan produceren. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken tijdens een dagje chillen op het strand!

Zo behandel je het snel

  • Aloë Vera ijsblokjes

Dit is een perfecte, natuurlijke manier van het verzorgen van een verbrande huid. Bereid je goed voor door 's nachts wat pure Aloë Vera te bevriezen. Is je huid verbrand? Dan kun je direct een ijsblokje pakken en hem over je huid heen wrijven. De Aloë Vera zal helpen om je huid te verzorgen en het ijs zorgt ervoor dat de pijn vermindert.

  • Doe een handdoek in appelazijn

Sommige mensen zweren bij het gebruik van azijn om een verbrande huid te verzorgen. Daarom heb ik deze remedie ook opgenomen in dit lijstje. Ik kan je niet vertellen hoe of waarom, maar neem van mij aan dat het goed werkt om je huid te verzorgen. Daarnaast voorkomt het ook dat huid zal gaan vervellen. Doe een handdoek in koud water en doe er vervolgens wat appelazijn op. Wikkel hem vervolgens om je verbrande huidje en let the magic happen!

  • Gebruik yoghurt

Natuurlijke yoghurt bevat een grote hoeveelheid enzymen en probiotica die helpen bij het genezen van je huid. Doe dus wat yoghurt op je huid op de meest pijnlijke plekjes wanneer je hem gaat verzorgen. Laat het ongeveer 5 minuten intrekken en was het vervolgens af met koud water.

Ik wed dat jij met deze verbrande huid hacks helemaal klaar bent voor de zomer! Heb jij nog handige tips die wij absoluut moeten kennen? Laat ze dan vooral achter bij de comments! :)