Een verwenmomentje voor jezelf met Dermalogica

Beauty door roos-aduagyei

Ik ben best wel een drama wanneer het aankomt op make-up. Eigenlijk weet ik er vrijwel niets vanaf, en wanneer ik het gebruik doe ik eigenlijk maar wat. Ik vind het daarentegen wél heel belangrijk om goed te zorgen voor mijn huid! Ik ben altijd op zoek naar de lekkerste en vooral meest natuurlijke producten zodat foundation of andere gekke fratsen overbodig zijn. De producten van Dermalogica zijn bijvoorbeeld mijn grote favoriet! 

Vorige week mocht ik als een van de eersten de nieuwe behandeling van Dermalogica ondergaan in de Bijenkorf: De IonActive™ Power Treatment. Dit is een 45 minuten durende behandeling waarin er allerlei geavanceerde ingrediënten worden gecombineerd met de kracht van aanraking. Mijn gezicht kon na die koude en vervelende winter wel een boost gebruiken, dus ik kwam héél graag langs!

Dermalogica

Verschillende soorten IonActives™

Wat allereerst belangrijk is om te weten wanneer je deze behandeling zou willen, is dat er 4 verschillende soorten IonActives zijn, met ieder hun eigen functie:

  1. Retinol 1% IonActive™. Deze variant is bedoeld om huidveroudering tegen te gaan. Hij verstevigt dus als het ware je huid, en dit gebeurt door het stimuleren van de collageen aanmaak.
  2. Hyaluronic Acid IonActive™. Deze behandeling is perfect voor meiden met een gedehydrateerde en gevoelige huid. Dit was dan ook de behandeling die de Dermalogica expert mij had aanbevolen.
  3. Oligopeptide IonActive™. Hierbij wordt hyperpigmentatie behandeld voor een egale huidskleur.
  4. Niacinamide IonActive™. Dit is de laatste variant die denk ik wel heel veel van jullie aan zal spreken: Deze is namelijk geschikt voor iedereen die last heeft van veel oneffenheden of acne. Juist wanneer je last hebt van acne kan het een heel goed idee zijn om zo nu en dan je gezicht een fijne behandeling te geven.

Zoals ik al zei koos ik voor de tweede variant, namelijk de Hyaluronic Acid Ionactive™, die uitermate geschikt is voor een droge huid. Hoewel ik er fanatiek op los smeer met dag- en nachtcrèmes, is de huid van mijn gezicht nog steeds heel erg droog. Ik was dus enorm benieuwd hoe deze behandeling me zou gaan bevallen!

Wat is een IonActive? ™

Maar goed, nu zul je wel denken, wat in hemelsnaam is een IonActive™? Begrijpelijk, dat dacht ik in eerste instantie zelf ook. De IonActives™ zijn als het ware actieve concentraten die direct op de huid worden aangebracht. Deze concentraten kunnen omgezet worden tot elektrisch geladen atomen. Dit is ook de reden dat er elektrische apparatuur ingezet wordt, zodat het product je huid optimaal verzorgt. Dit klinkt heel spannend, maar in feite moet je bij dit onderdeel een klein apparaatje in je handen houden dat er voor zorgt dat het product goed in je huid trekt. Het kan wat gek aanvoelen, maar dat is slechts een tinteling.

Het resultaat

Hoewel ik het niet verwacht had, zag en voelde ik na de behandeling gelijk resultaat. Mijn huid was zo ontzettend gehydrateerd! Zo had ik hem nog nooit eerder meegemaakt. Na de behandeling kreeg ik ook nog wat heerlijke andere producten van Dermalogica opgesmeerd zodat mijn perzikhuidje weer fijn van de zon kon gaan genieten. Wat ik absoluut geleerd heb van deze behandeling is dat ik per direct een dagcrème met SPF moet gebruiken. Hoewel ik een tintje heb, is het voor mij net zo belangrijk om mijn huid te beschermen tegen de zon. Niet vergeten dus, mocht je zelf ook nog geen SPF gebruiken!

Ben jij benieuwd geworden naar de behandeling? Vanaf juni kun je de behandelingen boeken bij verschillende Dermalogica experts!