burpee challenge

Gisteren op de sportschool; ‘Oké wie doet er mee met een Burpee Challenge?’ Iedereen stak zijn hand op en ik at een snickers. De enige challenge die ik deze maand aanga is single door de feestdagen komen. Al ben ik wel voorstander van een Boks Challenge bij het zien van alle gelukkige stelletjes. Anyway, nu de marsepein en speculaas hun weg hebben gevonden precies op de plek boven mijn broekrand denk ik dat ik lekker thuis mijn eigen Model Workout Burpee Challenge ga doen.

Maar waarom zou ik eigenlijk een challenge doen? Afgezien van het schouderklopje dat ik mezelf ga geven (die geef ik mezelf ook als ik een hele appeltaart weg werk in een uur). Is er iets dat ik hier aan overhoud? Op zijn minst ben ik bezig om disciplinair te zijn. Discipline ontwikkelen is handig als je iemand bent die last heeft van uitstelgedrag en als je snel in oude gewoontes terugvalt. Om jezelf dagelijks te motiveren is een geestelijke en lichamelijke fitheid onontbeerlijk. En met een Burpee Challenge als deze leer je jezelf onbewust/bewust een bepaalde routine aan!

buren challenge

The Burpee Challenge

Deze challenge duurt 3 weken en je bent precies klaar voor de kerst. Motiveer jezelf door een cadeau in het vooruitzicht te stellen als je de Burpee Challenge hebt behaald. Of dat nou schransen aan de kersttafel is of een cadeau onder de kerstboom. Of schransen met je cadeau onder de kerstboom.

Week 1 – 5 dagen per week: 1 ronde = 40 herhalingen

Week 2 – 5 dagen per week: 2 rondes = 80 herhalingen

Week 3 – 5 dagen per week: 3 rondes = 120 herhalingen

Let op: als je meerdere rondes doet, moet je het filmpje dus opnieuw afspelen. 

Kies het juiste moment van de dag, start bijvoorbeeld in de ochtend met deze challenge. Mocht het nou echt te heftig voor je zijn om meerdere rondes achter elkaar te doen, verdeel dan je rondes over de dag. Die twee rustdagen mag je natuurlijk ook zelf indelen maar wees dan wel consequent. Oh, en vergeet natuurlijk niet dat dit maar een onderdeel van je training/workout hoort te zijn! 

Voordat je aan het kerstdiner zit heb jij een mijlpaal in je ‘workout carrière’ behaald!

Don’t forget to tag #MODELWORKOUTCHALLENGE on Instagram and Facebook, I love to see pictures of your workout! Ben je benieuwd naar meer oefeningen van Model Workout? Denk jij dat je al onze workouts aankan? Neem dan een kijkje op www.mymodelworkout.com voor de TwenTies workout serie (Het gaat om 20 herhalingen) en nog veel meer workout video’s en recepten.

xoxo

Paultje Column

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.