Tips om warm te blijven tijdens het hardlopen in koude temperaturen

Workout door fitgirlcode

De herfst is begonnen en de temperaturen buiten dalen. Dit betekent helaas dat het hardlopen, of andere buitensporten, niet meer zo actief mogelijk is. Koud weer betekent vaak dat hardlopen in de sneeuw of buien kan leiden tot vervelende blessures. Maar wanneer u de juiste tips en trucs toepast, kunt u genieten van hetzelfde niveau van fitnessactiviteiten als in de zomer. Hieronder staan ​​enkele tips die u kunnen helpen lekker warm te blijven tijdens het hardlopen in koude temperaturen, zodat u geen onnodige blessures oploopt.

Ontdoe jezelf van overdreven natte kleding

Om een vochtige omgeving te vermijden, is het verstandig om je buitenkleding zo snel mogelijk uit te trekken nadat je bent afgekoeld. Zelfs al spar je slechts kort tijdens het hardlopen in de kou, je kleding kan tijdens de hardlooptraining vochtig zijn geworden. Je moet dus zorgen dat je zo snel mogelijk weer droge kleding aan trekt na je training.

Gebruik technische kleding

Technische stoffen zoals polyester en nylon kunnen helpen je warm te houden tijdens het hardlopen in kouder weer. Gebruik een laag ondergoed en draag vervolgens een goede jas of top. Naast het helpen bij het vasthouden van warmte, kunnen technische stoffen ook vocht absorberen en de processen van transpiratie en evapotranspiratie verbeteren.

Kleed je in lagen

Knap het koude weer aan met de juiste kleding. Kleed je in lagen zodat je het koude weer op verschillende manieren kunt aanpakken. Kies voor lichtgewicht kleding, omdat het neemt mee de vochtigheid op. Producten zoals thermo ondergoed zorgen ervoor dat je het warm en droog blijft. Zorg ervoor dat je lagen kiest die gemakkelijk uit te trekken zijn, zodat je warm blijft tijdens het hardlopen, maar de jas uit kunt doen als je het te warm begint te krijgen.

Bescherm je ledematen

Je hoofd, handen, voeten en nek kunnen kalderen, ondanks dat je voldoende warmte hebt. Bescherm je ledematen door accessoires te dragen die je warmte vast houden. Sjaals en petten zijn een geliefd gebruik, aangezien je hoofd bijna een derde van je lichaamswarmte produceert. In dezelfde lijn, want warme handschoenen en sokken. Vind die specifiek maakt voor het hardlopen.

Begin rustig

Wanneer je begint met het hardlopen in koude temperaturen, moet je rustig beginnen. Zoek een ruimte die je wilt aanpassen aan koude temperatuur. Begin met korte duur oefeningen en eventuele af en toe een korte wandeling. Gebruik deze tijd om je lichaam te laten aanpassen en je temperatuur op peil te houden.

Neem de warme dranken mee

Het meenemen van warme dranken met respect voor het milieu is een optie die nog niet zo vaak wordt overwogen. Je kunt een thermosfles, speciaal voor warme dranken, meenemen of een warmwaterzak gebruiken om in al je lagen je warmte vast te houden. Aangezien warmte een uitstekend middel is om je lichaamstemperatuur te verhogen, is warme thee, fruitdranken of koffie een goed idee om mee te nemen tijdens het hardlopen.

Om lekker warm te blijven tijdens het hardlopen in de kou moeten we op verschillende manieren zorgen voor warmte. Door de juiste technische kleding aan te trekken die je warm houden, maar licht zijn en door beschermende accessoires zoals sjaals, handschoenen en petten is het mogelijk om comfortabel te hardlopen en zo je conditie te behouden. Om de kou extra tegen te gaan, koop thermo ondergoed dat je uitstekend helpt om warm te blijven.

Conclusie:

Hardlopen in koud weer is niet onmogelijk. Door een juiste technische kleding te dragen, zoals thermo ondergoed en door hoofd, handen en voeten te beschermen, kun je still gaan hardlopen. Zo beperk je de kans op blessures en is het ook nog eens warmer tijdens de training.