5 roeimachine workouts die niets met roeien te maken hebben

Workout door robin-den-besten

Wanneer ik de sportschool bezoek loop ik altijd met een grote boog om de roeimachine heen. Want dat roeien, dat zie ik helemaal niet zitten! Ik verbaas me altijd enorm over de fanatiekelingen die kilometerslang enthousiast aan het roeien zijn. Maar laat ik nu wel mijn sportschoolabonnement zo optimaal mogelijk willen benutten, en dus zoveel mogelijk apparaten wil gebruiken. Tijd voor nieuwe inspiratie dus. Deze oefeningen doe je allemaal op de roeimachine, maar nu komt het, er komt geen roei bij kijken!

V-plank

Zo werkt het:

Zet het stoeltje van de roeimachine helemaal bij het begin en ga in een plankpositie, met je tenen op het stoeltje staan. Vervolgens trek je je heupen in en breng je je lichaam in een V-positie. Ga daarna weer terug naar de plankpositie. Nu heb je 1 herhaling gedaan, doe deze oefening 10 keer.

Lunge

Zo werkt het:

Zet het stoeltje van de roeimachine in het midden. Zet je linkervoet op de roeimachine en plaats je rechtervoet stevig op de grond. Wanneer je stevig staat, buig je jouw rechterknie en schuif je jouw linkervoet naar achter op de roeimachine. Wanneer je terugkomt in de startpositie heb je 1 lunge gedaan. Herhaal dit 10 keer en wissel daarna van been.

Bicep curl squat

Zo werkt het:

Ga in een squat positie staan met de roeimachine tussen je benen in. Pak vervolgens het handvat van de roeimachine onderhands vast met je ellenbogen op schouderhoogte. Trek het handvat naar je toe en houdt 1 seconde vast. Buig vervolgens je armen weer naar beneden. Dit is een herhaling. Doe deze oefening 10 keer en probeer zo lang mogelijk de squatpositie vast te houden.

Skater toe dips

Zo werkt het:

Zet het stoeltje helemaal aan het begin en pak twee dumbells van 1 of 2 kilo. Houd de dumbells tegen je borst en ga met je rechterbeen op de stang van de roeimachine staan. Plaats je linkerbeen schuin gestrekt naast je neer met je tenen op de grond. Nu komt het moeilijke gedeelte: til je been op en plaats je tenen aan de andere kant van de stang en beweeg daarna weer terug. Herhaal dit in snel tempo zo’n 10 keer.

Seated twists

Zo werkt het:

Ga in het roeizitje zitten en zet je voeten vast. Trek het handvat met je linkerhand naar je toe en leun schuin achterover terwijl je jouw buikspieren aanspant. Beweeg nu het handvat telkens naar je linkerzij en draai je bovenlichaam mee. Herhaal dit 10 keer en wissel daarna van kant.

Ik weet het zeker: die roeimachine wordt voortaan een vast onderdeel in mijn schema. Ik duik weer vol inspiratie de sportschool in. Zit jij vaak op de roeimachine? Of heb je nog andere leuke variaties op deze workout? Laat het me dan weten in de comments!

Doe jij wel eens oefeningen met een stability ball? Wat een gemiste kans! Dit zijn de leukste en beste