8 oefeningen die je kunt doen met een stability ball

Workout door robin-den-besten

Ben je jouw standaard routine in de sportschool een beetje zat en kun je wel wat nieuwe motivatie gebruiken? Deze 8 oefeningen doe je met een stability ball en zijn net even iets anders dan de gemiddelde plank of squat. Zo kun je meteen weer vol motivatie aan de slag!

Oefening 1: Stability Ball Roll Out

Zo werkt het:

Ga op je knieën zitten en leg je onderarmen op de stability ball. Span je buikspieren aan en rol jezelf naar voren, rol daarna weer terug naar de startpositie. Je knieën blijven ten allen tijden op de grond.

Oefening 2: Russian twist

Zo werkt het:

Ga op je rug liggen, op de stability ball. Strek je armen uit en draai vervolgens je bovenlichaam van links naar rechts terwijl je armen gestrekt blijven. Je benen blijven in dezelfde positie staan.

Oefening 3: Stability Ball plank

Zo werkt het:

Ga in de plank positie staan, met de stability ball onder je benen. Strek je rug en zorg dat je stabiel staat. Vervolgens lift je jouw rechterbeen omhoog. Ga terug naar de startpositie en wissel steeds van been.

Oefening 4: Reverse Fly

Zo werkt het:

Pak twee gewichtjes van 1 kilo en ga met je borst en buik op de stability ball liggen met de gewichtjes in je handen. Spreid vervolgens tegelijkertijd je armen en benen en houd dit een paar seconden vast. Kom daarna weer terug naar de startpositie en herhaal.

Oefening 5: V-pass

Zo werkt het:

Ga op je rug liggen met de stability ball achter je, in je handen. Beweeg vervolgens tegelijkertijd je armen en benen naar elkaar en geef de bal door aan je benen. Wanneer de bal bij je benen is maak je dezelfde beweging en breng je de bal terug naar je armen.

Oefening 6: Ball Push-Up

Zo werkt het:

Zet je armen gestrekt op de stability ball en zorg dat je handen naar voren wijzen. Maak vervolgens een push up en kom terug naar de startpositie.

Oefening 7: Plank twist

Zo werkt het:

Ga in de plank houding staan met de stability ball onder je benen. Trek je knieën in en beweeg ze naar je rechterzij. Breng vervolgens je benen terug naar de plank positie en beweeg je knieën dit maal naar je linkerzij.

Oefening 8: Hip raise

Zo werk het:

Ga op je rug liggen en leg je armen plan langs lichaam. Strek je benen uit en leg ze op de stability ball - let er op dat jij je rug recht houdt. Lift vervolgens je heupen omhoog, terwijl je jouw voeten op de bal zet. Ga weer terug naar de startpositie en herhaal.

Ik hoop dat ik je weer wat inspiratie én motivatie heb gegeven, zodat je weer lekker kunt knallen in de sportschool! Weet jij nog leuke oefeningen met een stability ball, laat ze dan achter in de comments!