5x workouts die je vanaf de bank kunt doen

Workout door robin-den-besten

Zit je voor de tv en heb je spijt dat je niet naar de sportschool bent gegaan? Dan heb ik dé oplossing voor je. Het enige wat je hoeft te doen is iets comfortabels aantrekken en een klein beetje bewegen, en dan heb jij je workout er toch weer opzitten. Deze vijf oefeningen doe je op en naast je bank, terwijl je je favoriete serie kijkt.

Bank plank walk

Zo doe je het:

Zet je voeten op de bank achter je en leun op de palmen van je handen in een plank positie. Zorg dat je rug recht is en span je buikspieren aan. Vervolgens probeer je als het ware heen en weer te lopen op je handen en voeten. Loop vijf keer heen en weer.

Knee to Toe touches

Zo doe je het:

Ga, op de bank, op je rechterzij liggen en steun met je hoofd op je rechterarm.Leg vervolgens je knieën in een hoek van 45 graden en strek je tenen. Beweeg nu steeds met je linkerbeen van je teen naar je knie. Herhaal dit twintig keer.

Dip Kicks

Zo doe je het:

Ga op het uiteinde van de bank zitten met je handen, naar voren gericht, op heupbreedte. Loop vervolgens met je benen naar voren tot je billen van de bank afhangen. Buig je ellebogen in een hoek van 90 graden zodat je billen dichter bij de grond hangen en strek vervolgens een been helemaal uit. Je andere been zet je in een hoek van 45 graden met de bank. Breng vervolgens je been naar beneden. Wissel nu steeds in het omhoog brengen van je benen, doe dit tien keer per been.

Leg lifts

Zo doe je het:

Deze workout is easy peasy! Ga op je rechterzij liggen en strek je benen uit. Leg je benen dat ze elkaar net niet helemaal aanraken en er spanning op staat. Til vervolgens je linkerbeen op. Herhaal dit twintig keer.

Split squat

Zo doe je het:

Leg je linker been, met de bovenkant van je voet, achter je op de bank. Je rechterbeen zet je in een hoek van 45 graden en je handen in je zij. Buig je rechterknie om een squat te maken. Herhaal dit tien keer en wissel dan van been, doe het vervolgens nog tien keer.

Voortaan hoef jij de deur niet meer uit om een killer workout te doen, én kun je je favoriete serie blijven kijken. Jij blij en je lichaam ook blij!

Zin gekregen in een healthy snack na je workout? Probeer deze popcorn variaties eens >