Mijn eerste keer: Boxing Bag

Fit & Training door nathalie

Weet je nog dat ik samen met Roos een jaar geleden een boksles kreeg van drievoudig wereldkampioen Remy Bonjasky? Eén van de zwaarste, maar leukste sportieve ervaringen uit mijn leven. Deze eerste keer boksen was dan ook zeker niet de laatste keer. 

Maanden terug begon ik aan een nieuwe uitdaging.. Ik dook het krachthonk in. Best spannend, maar na een tijdje had ik er helemaal mijn draai gevonden. Een jaar lang stond ik gemiddeld vier keer in de week te zwaaien met gewichten. Tot ik merkte dat ik het plezier erin verloor. Tijd voor iets nieuws…

Toen een vriendinnetje mij vroeg of ik een proefles boxing bag bij een gym hier in de buurt wilde doen, zei ik natuurlijk direct ja. 

Ready, set, go

Vroeger dacht ik nog dat het aan en uittrekken van mijn sport-bh dé grootste uitdaging was.. Toen had ik duidelijk nog nooit gehoord van bandages. Na 10 minuten klunzen heb ik mijn handen tegenwoordig aardig ingepakt. Niet onbelangrijk, want na de eerste les deed het al pijn om mijn handen in mijn jaszakken te stoppen. Want au, die blauwe knokkels! Ook een belangrijke les die ik heb geleerd; mijn bandage niet te strak om doen. Nee, mijn handen zijn er niet mooier op geworden de afgelopen weken. Als ik dan eindelijk mijn bandages goed om heb komt de volgende uitdaging; het aantrekken van mijn bokshandschoenen. Ja, die eerste is niet zo moeilijk. Maar nummer twee...

Uppercut, hoek, opstoot

Verstandig beginnen we dan ook met een beginnersles boxing bag op zaterdagochtend 9 uur! We krijgen de verschillende stoten uitgelegd en oefenen door in de lucht te slaan. Het is even wennen, al die verschillende stoten. Daarna gaan we richting de bokszakken. Nu begint de uitdaging pas echt. De verschillende stoten door elkaar, op een moordend tempo. Degene die mijn links/rechts coördinatie kennen, weten dat dit een uitdaging voor me is. ;)

Na een half uur meppen zijn we zeker toe aan een cooling down. Niet overbodig, want de volgende ochtend doet werkelijk ALLES in mijn lichaam pijn. Mijn handen, benen, romp, schouders…

Sindsdien sta ik gemiddeld drie keer per week in de gym. En oefening baart kunst. Ik merk dat het steeds beter gaat, ik de combinaties beter onder de knie krijg, de geleerde technieken steeds beter toe pas en hierdoor ook harder ga slaan. Ik weet zeker dat ik over een jaar lach om hoe ik het nu doe. Maar ach, alle begin is lastig!

Ik ben super blij met ‘mijn’ nieuwe sport boxing bag! Heb jij wel eens gebokst? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen en tips! Ik kan ze gebruiken! Meer zien? Volg me dan op Instagram @Nathalie2605.