Date night ideeën. Heb jij ze?

door Elsemieke

Laten we eerlijk zijn, het bedenken van leuke en unieke date night ideeën kan net zo moeilijk zijn als het vinden van iemand om op die dates te gaan. Op een gegeven moment houden de romantische diner- en filmavonden op. Je bank heeft een afdruk in de vorm van jullie van alle "quality time" die je hebt samen terwijl je netflix. En als je kinderen aan de mix toevoegt, maakt dat het nog net allemaal wat ingewikkelder.

Misschien heb jij geluk en ben je met iemand die van je houdt en graag tijd met je spendeert, zelfs als dit betekent dat date ideeën naar een scherm kijken bevat voor de duizenste keer op rij. Dit is wel een goede manier om te weten of iemand je leuk vindt.

Maar, raad eens, het hoeft niet zo te zijn.

Liefde moet intens gevoeld en beleefd worden. Dus hier zijn een paar leuke date night ideeën, voor het geval je de bank even met rust wilt laten.

Bij deze date ideeën die we met je delen, proberen we iets te bedenken voor elk persoonlijkheidstype van een stel, de voorkeur van activiteiten, het niveau en het budget van elk paar.

We laten je achter met een vrij complete lijst aan leuke date ideeën om je van de bank af te krijgen en in actie te komen.

Leuke date night ideeën

Als het gaat om het bedenken van leuke date night ideeën, nemen stellen vaak een à twee uur de tijd voor elkaar om uit eten te gaan in restaurant dichtbij huis. Tussen werk, zorgen voor de kinderen en zich bezig houden met de dagelijkse verantwoordelijkheden, is tijd vinden voor een date night niet gemakkelijk voor stellen. En zeker niet als je een unieke en creatieve date wilt.

Maar een date night is essentieel voor stellen om de connectie en intimiteit te behouden gedurende de jaren. Het is belangrijk dat stellen regelmatig die connectie opzoeken om de relatie gezond en leuk te houden. Dit kan onmogelijk lijken voor stellen met kinderen of voor degene die een veeleisende baan hebben, maar het is van groots belang voor een gezonde relatie.

Als je op zoek bent naar date night ideeën die het naar het volgende niveau tillen, zijn er hier zes die je niet mag missen om een onvergetelijke avond te hebben.

.

1 Organiseer een romantische picknick

Neem je date mee naar een speciale plek voor een picknick. Dat kan het park zijn of het dakterras van je woning, overal met een goed uitzicht. Maak nog meer indruk op haar door ze te laten zien hoeveel moeite je hebt gestoken in de details van de picknick. Als je kinderen hebt en geen oppas kunt vinden, kun je romantisch picknicken in de achtertuin. Of zelfs in de huiskamer.

2 Maak een kampvuur

Voel de vlammen van passie rond een kampvuur in je achtertuin. Als er in jouw tuin geen kampvuur past, ga dan samen bij de open haard zitten zonder enige andere afleiding dan elkaars gezelschap.

3 Organiseer een lopend diner

Het meest cliché date idee, naar een restaurant gaan, heeft zojuist een update gekregen. Organiseer een diner in verschillende kamers van je huis, iedere kamer representeert een andere keuken. De woonkamer zou bijvoorbeeld Italië kunnen vertegenwoordigen met pasta en rode wijn, terwijl de slaapkamer een dessert zou kunnen zijn met champagne en chocolaatjes uit Frankrijk. Als je je bijzonder creatief voelt, kun je zelfs elke kamer passens decoreren of muziek afspelen die bij elk thema past. Je partner zal dol verrast zijn en zullen het zeker willen herhalen.

4 Probeer een chocoladeproeverij bij je thuis

Chocoladeproeverijen zijn voor elegante restaurants en chique gelegenheden. Koop verschillende chocolaatjes en maak er een mini reis van chocolade van thuis. Als je chocolade op de juiste manier proeft, zul je smaken en texturen vinden die je je nooit had kunnen voorstellen. Wist je dat chocolade meer dan 400 verschillende smaakprofielen heeft? Elke fase in het productieproces van chocolade heeft een impact op de uiteindelijke smaak, van de variëteit aan cacao, de bodemgesteldheid en het klimaat waar het wordt verbouwd, fermentatie, drogen, roosteren, en vele andere eigenschappen.

Voor nog meer plezier, raad om te beurt wat voor soort chocolade het is bij elke hap die je proeft.

5 Houd de avond vrij voor een roman date night

Haal wat gepassioneerde lectuur uit je plaatselijke bibliotheek of tweedehands boekenwinkel en lees om de beurt aan elkaar voor. Zoals ze zeggen, er zijn net zoveel geweldige boeken in de wereld als er geweldige werelden in boeken zijn, en het lezen van een goed stuk samen is altijd een succes. Ze zal al in de stemming zijn voordat je 'Er was eens' kunt zeggen.

6 Een schattig idee voor een date is om de zonsondergang te zien

Of je nu in een stad of in het dorp woont, zonsondergangen bieden een bindend moment van verwondering. Controleer hoe laat de zon ondergaat en vind de beste plek in de stad om lekker bij je partner te liggen en te genieten van de magie van een zonsondergang.

Als er iets aangenaam verrassends is aan Nederland, dan zijn het de lange zonsondergangen met dat karakteristieke schemerige licht waar je op andere breedtegraden maar een paar minuten van kunt genieten. En dat is omdat, Nederland zo ver naar het noorden ligt, dat de zon een langere tijd schuin voor zonsondergang valt, in tegenstelling tot andere, meer zuidelijke punten.

En zo zie je bijvoorbeeld, door dat karakteristieke licht, goudachtig, met grote clair-obscur contrasten, de prachtige gevels van Amsterdam en haar grachten.

3 x gezonde zondagse ontbijtjes

Conclusie

Dus nu weet je, als je genoeg hebt van alle cliché date ideeën zoals uit eten gaan, een film kijken en/of naar de bar gaan, dan hebben wij de oplossing voor jou. Je zult zien dat er veel is als je de tijd neemt om te kijken

Steden zijn de laatste jaren gegroeid in hun vermogen om werkelijk unieke ervaringen te bieden, en als je niet in een grootstedelijk gebied woont, heb je gezien dat je sommige van deze ideeën ook thuis na kunt doen.

En als je nog geen date hebt, kun je een online afspraakje regelen om volgend weekend met goed gezelschap te spenderen en te genieten van een van de bovenstaande dates.

Relevante Artikelen

Niets gevonden om hier te tonen.