crossfit training

2016 Is aangebroken en dit is hét perfecte moment om te gaan knallen in de gym. Niets is fijner dan een frisse start na een maand vol ongezonde cheats, maar welke sporty activiteit gaat het worden dit jaar? Kies jij ervoor om lekker te pompen in het krachthonk of ga jij toch voor HIIT sessies? Ik ga jullie vertellen wat de fitness trends zijn van 2016. Hopelijk kun je er zelf wat inspiratie uit halen.

Ieder jaar maakt het American College of Sport Medicine de top 20 fitnesstrends bekend. Ze ondervragen hierbij specialisten in de branche naar de verwachtingen van het volgende jaar. Zo ook voor het jaar 2016. In totaal zijn er 26.399 fitness professionals over de hele wereld ondervraagd.

Draagbare technologie

Met stip op nummer één staat de draagbare technologie. Hierbij kun je dus denken aan de Apple Watch en de Jawbone UP. Beide hele handige gadgets die je kunt gebruiken tijdens je work-outs. Volgens Walter Thompson, de auteur van dit onderzoek, zijn deze draagbare gadgets een ideale manier om mensen over de streep te trekken. Het zorgt dus voor dat extra beetje motivatie dat jij nodig hebt.

Training met je lichaamsgewicht

Bij bodyweight training gebruik je zo min mogelijk hulpmiddelen. Het draait hierbij enkel om jouw eigen lichaamsgewicht. Het is veel meer dan alleen push-ups en pull-ups. De trend is om helemaal back to basic te gaan in en/of buiten de gym. Bij deze benen, billen en buik work-out heb jij helemaal geen hulpmiddelen nodig!

HIIT

High-intensity interval training heeft een plekje gekregen op nummer drie. Dat is niet gek, want de resultaten na zo’n training zijn heerlijk. Wanneer je niet dol bent op cardio, net zoals ik, is een HIIT training hét antwoord. Op deze manier houd je je conditie op peil en verbrand je ook nog eens enorm veel calorieën. Je kunt het zonder apparaten en gewichten doen, maar je kunt ook op de loopband gaan staan. Er is keuze genoeg!

Krachttraining

Krachttraining is bij ons Fit Girls al een tijdje helemaal hot. Wanneer je een goed strak schema hebt zijn de resultaten verbazingwekkend. Het krachthonk is al heel lang niet meer alleen bestemd voor mannen. In mijn eigen gym zijn er ‘s ochtends bijna alleen maar vrouwen te vinden!

Burpee

Ervaren en gecertificeerde fitness professionals

Veel fitness junkies hebben hun passie volledig gevonden in het sporten. Ze zeggen hun baan op om er vol voor te gaan als fitness professional. De opleidingen die in het teken staan van fitness zijn dan ook populairder dan ooit. Heel fijn, want nu is de kans groter dat er iemand in jouw vriendenkring een fitness prof wordt. En hoe fijn is dat, wanneer je wat hulp kan gebruiken bij een nieuw work-out schema?

Personal trainers

Het wordt steeds populairder om een personal trainer in te schakelen. Deze helpt je onder andere bij je voedingsschema maar ook bij je sportschema. Wanneer je moeite hebt met motivatie vinden kan dit enorm helpen. Het is ook steeds minder duur om hier iemand voor in te schakelen. Je kunt ze vaak inschakelen bij iedere gym!

fitness trends

Functionele fitness

Even een blokje om met de hond of de weekboodschappen doen is ook een sport. Het wordt misschien niet zo gezien, maar de trend is dat mensen zich hier bewust van worden. Wanneer jij er urenlang op uitgaat met je hondje ben je ook nog eens heel sportief bezig. En de trend om de trap in plaats van de lift te pakken is er ook eentje die bij deze categorie hoort!

Fitness programma’s voor ouderen

Bewegen is belangrijk voor zowel jong als oud. In 2016 gaat het bewegen voor ouderen in het speciaal een trend worden. Denk hierbij dus aan gymnastiek en rek- en strek oefeningen. Misschien niet zo interessant voor jullie, maar wel voor jullie opa’s en oma’s. 😉 Na je veertigste verlies je namelijk aanzienlijk meer kracht en conditie. Dus fitness programma’s als deze zijn zeker noodzakelijk.

Sporten en gewichtsverlies

Hoewel krachttraining enorm in populariteit aan het stijgen is; afvallen blijft nog steeds een trend in 2016. De focus ligt hierbij vooral op voeding. Dat is het onderdeel waar je het meest op moet letten wanneer je gewicht wilt verliezen. Abs are made in the kitchen! Is dit ook het jaar waarin jij jouw grote transformatie gaat doormaken?

Yoga

Iedere maand wordt er wel een nieuwe soort yoga ontdekt. Populaire varianten zijn: Bikram, Vinyasa, Anurara, Kundalini en Power Yoga. 2016 moet dan ook hét jaar worden van yoga. Kijk jij er naar uit?

fitness trends

En, staat jouw favoriete work-out er tussen? Ik ga dit jaar in ieder geval véél meer doen aan nummertje 18, circuit training. Dat is flink bikkelen maar aan het eind van de work-out voel je je top! Ben jij benieuwd naar de overige fitness trends van de top 20? Je leest ze hier. 

Bron: ACSM

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.