Visum Nieuw Zeeland

Toen ik afgelopen jaar mijn eerste verre reis (lees: buiten Europa) maakte kwam er behoorlijk wat op me af. Ik moest allerlei inentingen halen, had een heel overlevingspakket met medicijnen mee en moest ook voor het eerst in mijn leven een visum aanvragen.

Dat laatste was nogal wat geregel, zo zat ik meerdere keren in een klein visumkantoortje en tekende ik dingen waarvan ik eigenlijk niet eens wist waarvoor ze waren. Ook kwam ik laatst achter een bijzonder en nogal opvallend detail voor een visum in Nieuw-Zeeland, wat je echt even moet weten. Om ervoor te zorgen dat jij deze bijzondere praktijken allemaal niet hoeft te doorstaan, deel ik de meest gemaakte visum fouten met je.

Veel voorkomende fouten

Ik wil je natuurlijk niet bang maken, maar er zijn nogal wat dingen die mis kunnen gaan met het aanvragen van een visum. Ook ik heb wat foutjes gemaakt en heb van medereizigers nogal wat verhalen gehoord over hun visum avonturen. Daarom leek het me handig om veel voorkomende visum fouten op een rijtje te zetten.

Ik wil je natuurlijk niet bang maken, maar er zijn nogal wat dingen die mis kunnen gaan met het aanvragen van een visum. Ook ik heb wat foutjes gemaakt en heb van medereizigers nogal wat verhalen gehoord over hun visum avonturen. Daarom leek het me handig om veel voorkomende fouten op een rijtje te zetten.

1.Verkeerde gegevens op het visum

Het is niet zo handig als je per ongeluk je verkeerde verblijfadres of je naam met een spelfout doorgeeft. Check dus altijd of alles echt helemaal klopt voordat je je visum aanvraagt.

2. Te laat aanvragen

Wat veel mensen vergeten bij het doen van een aanvraag, is dat het in sommige gevallen best lang kan duren voordat je akkoord hebt. De communicatie tussen de landen gaat vaak al niet heel vlot en het duurt, wanneer je het zelf regelt, nu eenmaal een tijdje voordat jouw aanvraag bij de juiste afdeling terecht is gekomen.

3. Van tevoren niets regelen

In een aantal landen kun je ook een VOA (Visum on Arrival) aanvragen, dit deed ik ook in Bali maar ik had me van tevoren bijna niet verdiept in dit proces. Dit zorgde ervoor dat ik flink wat geld kwijt was aan een visum agent en dat ik ook nog eens op avontuur moest naar het visum kantoor om vervolgens met een nummertje in mijn hand te wachten tot ik opgeroepen werd. Geloof me, die tijd wil je liever op het strand spenderen. 😉 Het is dus veel slimmer om van tevoren al goed uit te zoeken wat nodig is, of om het überhaupt al in Nederland te regelen.

4. Je hebt het verkeerde visum

Denk je goed bezig te zijn door een visum te regelen van tevoren, heb je het verkeerde type aangevraagd. Er zitten best wel wat voorwaarden aan elk visum namelijk. Zo mag je op een toeristenvisum absoluut niet werken, wil je wel aan het werk dan moet je vaak een Working Holiday Visum aanvragen. Bepaal dus van tevoren goed wat je wilt gaan doen en vraag hierbij het juiste type aan.

Visum Nieuw Zeeland

Visum voor Nieuw-Zeeland

Het kan per land nogal flink verschillen hoelang je met een visum kunt blijven, wat het kost en aan welke voorwaarden je moet voldoen als je een visum wilt krijgen. Mijn visum voor Bali kon ik bijvoorbeeld nauwelijks vooraf aan mijn reis regelen, wat ervoor zorgde dat ik daar ineens nog heel veel moest regelen en aanschaffen.

Maar er is nog een ander land waar ik je wat extra visum informatie over wil geven: Nieuw-Zeeland. Voorheen was het zo dat je met Nederlandse nationaliteit 3 maanden in Nieuw-Zeeland kon verblijven zonder een visum aan te vragen. Dat klinkt veel Nederlanders natuurlijk als muziek in de oren, wat ervoor zorgt dat we met grote getalen naar het land afreizen. Maar vanaf 1 oktober gaat dit compleet veranderen! Wil je nu naar Nieuw-Zeeland reizen, dan moet je in het bezit zijn van een NZeTA, het nieuwe visum voor Nieuw-Zeeland.

Vanaf nu maak jij dus nooit meer een van deze veelvoorkomende fouten. Wil je een visum aanvragen voor Nieuw Zeeland of voor een ander land, check dan zeker VisumBuitenland even. Zo weet je dat je visum altijd goed geregeld is. Ennehh.. deel je je reisverhalen met ons als je terug bent?

Dit artikel is in samenwerking met VisumBuitenland geschreven. Dit verandert echter niets aan mening, ik sta 100% achter dit artikel.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.