Anna en Ewout schrijven brieven aan elkaar, waarin ze iedere keer een prangende vraag, dilemma of frustratie beschouwen. Ewout vanuit het unieke oogpunt van de man, Anna op haar beurt vanuit het weergaloze oogpunt van de vrouw. Helemaal begrijpen zullen ze elkaar nooit, maar toch doen ze een poging. Niet geschoten is altijd mis! Dus als je prangende vragen, levenskwesties of dilemma’s hebt, leg ze aan ons voor in de comments hieronder. Schunnig, gênant en provocerend; Anna en Ewout deinzen nergens voor terug!

Hoi Anna,

Afgelopen weekend was ik bij de pop-up store van Jogha. De topjes, strings en leggings vlogen me om de oren. Nouja, dat tweede niet helemaal. Maar sommige dames hadden er geen enkel probleem mee om hun broek naar beneden te trekken terwijl ik pal naast ze stond. Het zal de adrenaline zijn geweest bij het zien van de 70% korting stickers. Want vrouwen en korting, dat is een dodelijke combinatie. Maar dat hoef ik jou natuurlijk niet te vertellen!

Toen ik niet meer naar twee witte billen stond te kijken en mijn vriendin netjes uit het pashokje kwam lopen in een hippe legging, begon er wat bij me te dagen Anna. Die leggings. Dat zit toch helemaal niet lekker? Zo’n strak ding tussen je naad. Ik zou helemaal gek worden en net als Nadal bij iedere move dat broekje uit mijn kont willen trekken. Bovendien zie je er alles in zitten. Van een uit de klauwen gewassen moedervlek tot een heuse cameltoe. Best confronterend soms.

yogapants_gif

Ik bedoel ja… uh… ja dat dus.

Toegegeven. Mijn eigen gym wear wordt ook steeds strakker. Met als resultaat dat het touwtje in mijn sweatpants meer bekijks trekt dan mijn groen/grijze ogen. Maar ik, als man, wil naast iets modieus ook comfort. Een beetje ruimte op bepaalde plekken is zeer gewenst. Met zo’n strakke legging zou ik juist de aandacht trekken van andere mannen, achtervolgd worden door giechelende meisjes (“Kijk hem nou in zijn maillot!”) en een toontje hoger zingen. Dus da motte we nie hebbuh, op zijn Rotterdams gezegd.

Leggings zijn complexe dingen. Net als vrouwen. Dus gek is het niet dat jullie elkaar opzoeken. Maar elkaar vinden blijkt een ander verhaal. “Nee, deze maakt me dik”. “Dat printje leidt teveel af”. “Schijnt mijn string hier in door?”. Zomaar een paar uitspraken die ik opving tussen de vliegende kledingstukken door. Een legging is dus niet zomaar een legging. Maar als je eenmaal ‘the one’ hebt gevonden en hem aantrekt, voel je je Jen Selter met een glimmende ronde bips.

Als billen-man vind ik het helemaal niet vervelend dat jullie de strakke variant verkiezen boven de seksloze, slappe hobbezakbroek. Graag zelfs. Af en toe leidt ‘ie me wel iets te veel af in de gym. Als jullie losgaan in het squat rack bijvoorbeeld. Dan komt alles op scherp te staan, staat de tijd even stil en kom ik pas weer ter aarde als je de gewichten op de grond laat kletteren. Eigenlijk mag ik niet kijken, dus dat probeer ik ook maar niet. Maar soms schiet mijn getrainde oog gewoon jouw kant op.

yogapants_gif
Oh well, hello there…

Maar zeg nou eerlijk, je trekt die legging aan om je booty gains te showen, right? Niet omdat ie zo fantastisch lekker zit. Je wilt mijn aandacht trekken. En als het niet lukt in de gym, dan zet je hem wel op Instagram. Of wil je indirect ook je mede Fit Girls imponeren? Je bent trots op je billen. Een flinke bil hebben is in. Net zoals deze verhullen in een kleurrijke legging. Je begrijpt mijn dilemma: wat is nou de èchte reden achter het dragen van die ogenschijnlijk beklemmende lapjes stof?

Ciao Ewout

P.s. bij deze tag ik alle girls van #FITGIRLCODE voor een mirror-booty-selfie om jouw brief terug wat extra ‘body’ te geven.

Benieuwd naar Anna’s antwoord? Lees het hier. 

Tip: benieuwd naar de Tiktok Legging die viral gaat? Hier vind je ‘m.

Recommended Posts

15 Comments

 1. Nou Ewout, toevallig heb ik doe legging JUIST aan omdat ie zo lekker zit! Geen afzak broeken waardoor je je bil naad ziet met iedere squat, of een broekspijp die je toch even moet optrekken omdat ie anders te strak zit op je bovenbeen. Oh nee god, legging, raak alsjeblieft nooit meer uit de mode!

  • Ik zou er bijna zelf eentje gaan kopen als ik je zo hoor Marloes. Maar laat ik dat maar niet doen. Jij shined er waarschijnlijk harder in dan dat ik dat zou doen hahah!

 2. Leggings zitten juist heeeerlijk! Zelfs na de gym is het gewoon jammer om dan weer een gewone broek te moeten dragen.

  • Dat gevoel herken ik wel met mijn sweatpants. Eerste wat ik doe is mezelf in dat ding hijsen 😀

 3. Leggings zitten heeerlijk.. wou dat ik er in kon wonen, werken en leven. Weekends is het mijn go to relax outfit geworden!

  • Nou ben ik benieuwd wat het er met je salaris zou gebeuren als je ook alleen maar leggings naar je werk draagt Berber, hahah! Mits je een mannelijke baas hebt natuurlijk.

 4. Hahaha geweldig. Toch ben ik met de andere dames eens, die dingen zitten heerlijk. Maar dan moet je behalve dat ene leuke printje waar jij het over had ook één hebben die niet doorschijnend is. Toch zie (of willen ze het niet zien) ik nog te vaak te doorschijnende broekjes. En dat kan echt niet. Ga zo door met die brieven, leuk!

 5. Vind dat strakke gevoel juist heerlijk tijdens t trainen! En jullie mannen moeten dat herkennen, want bij mij in de gym lopen genoeg kerels met compressie kousen rond.
  (en trouwens ook 2 professionele olympic lifters die ik geregeld zie in n legging ?)

  • Eh getsie, compressie kousen. Ik word al onpasselijk van het woord alleen haha!

 6. Ewouttt!! Als eerste.. leuke schrijfstijl. Moest erg lachen om de herkenbare dingen die je benoemd over de legging. Natuurlijk ze deels om je booty te showen, maar voornamelijk omdat het gewoon onwijs lekker kan zitten. Wij hebben, zoals jij het noemt, minder ruimte op bepaalde plekken nodig als vrouw zijnde. Eh hoop ik voor de vrouwen 😉
  Maaaaaar… leggings kunnen super sexy zijn, maar moet niet als voorwaardige broek gezien worden. Soms zie je figuren… da mottuh we nie tegen an willen kijkuhhh.

  • Haha heb je helemaal gelijk in Ancella! Het is wel erg belangrijk in welke context je de legging plaatst. In sommige situaties is ie totaal ongepast.

 7. Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword….wait there’s even more Now what if i told you there was a simple WordPress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That’s right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin
  seo http://www.SeoOptimizedRankings.com/


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.