Maca

Ooit gehoord van Maca? Ik tot voor kort ook niet. Tot ik een pakketje van Vitaminesperpost.nl kreeg met het nieuws dat ik dit te gekke product mocht uitproberen. Ik ben altijd wel in voor nieuwe dingen proberen, dus ik besloot de supplementen met Maca poeder direct aan mijn dagelijkse schema toe te voegen. De resultaten van deze week deel ik graag met jullie.

Eerst even een beetje inside info: want wat is die Maca wortel nou precies? Deze knol komt oorspronkelijk uit Peru en is de laatste tijd met een flinke opmars in de hele wereld bezig. Niet zo gek, want er worden allerlei voordelen aan deze wortel toegeschreven. Denk: het geeft extra energie, verhoogt je libido, werkt goed bij overgangsverschijnselen en ondersteunt onder andere je hormoonspiegel, bloeddruk en bloedsuikerspiegel.

Genoeg voordelen, dus. Dat wilde ik wel proberen. Volgens de verpakking van Vitaminesperpost.nl mag ik twee capsules met het poeder per dag. ’s Ochtends bij het ontbijt eentje, en ’s avonds bij het avondeten nam ik de tweede. Ze ruiken heel specifiek, maar smaken eigenlijk nergens naar door het omhulsel. Na enkele dagen ben ik eigenlijk toch ook wel benieuwd naar de smaak, en dus besloot ik om een capsule open te maken.

MACA SMOOTHIE

Online heb ik gelezen dat cacao en Maca wortel elkaar versterken als je het mixt, dus ik probeer de twee poeders in een smoothie met banaan en amandelmelk. En ja hoor, de twee smaken voeren echt de boventoon in mijn smoothie, en dat is helemaal niet vervelend! Het is hartstikke lekker en ook nog eens een veel leukere manier om je supplementen in te nemen.

REVIEW

Maar goed, wat deed het precies met me? Over alle medische dingen als mijn bloeddruk en hormoonspiegel kan ik natuurlijk niet zo veel zeggen: ik ben niet in staat om dat thuis te testen. Maar ik merkte wel echt een verschil aan energie. Na enkele dagen sta ik veel makkelijker op, en dat dipje om 4 uur op kantoor blijft ook steeds meer uit. Ik ben de hele dag reuze productief en heb genoeg energie. Ik ben om: deze handige capsules blijven in mijn dagelijkse schema.

Wil je zelf ook de Maca capsules proberen? Dat kan! We hebben voor onze lezeressen een kortingscode geregeld bij Vitaminesperpost.nl. Voer ‘fitgirlmaca’ In bij het afrekenen en ontvang 50% korting op je aankoop. (maximaal 1 zakje per persoon, en geldig t/m 31-12-2016)

Heb jij al ervaring met Maca? Laat me weten wat het voor jou doet via de comments!

Disclaimer: dit artikel is gemaakt in samenwerking met Vitaminesperpost.nl. Dit verandert mijn mening echter niet, ik sta nog steeds 100% achter het artikel! 🙂

Recommended Posts

7 Comments

 1. Ik heb meteen een zakje besteld 🙂
  Ben erg benieuwd!

 2. waarom is de gelatineerd maca van 100 gram zo duur? het kost bij health -winkel.nl voor euro 12,95?
  best regards,

  HENK BHAROS.

  • Hi Henk, die vraag kunnen wij helaas niet voor je beantwoorden gezien wij de Maca capsules niet verkopen. Hiervoor kun je het beste even mailen naar Vitaminesperpost.nl! 🙂 Groetjes Shelley

 3. Hallo allemaal…

  Ik wil mijn ervaring met jullie delen van Maca.
  Ik gebruik het product nu een 14tal dagen en ik moet zeggen bij werkt werkt het super goed.
  Ik heb veel minder opvliegers tot bijna geen meer…mijn bloedsuikerspiegel is in balans dus geen drang meer naar suikers (voordeel afslanken) ik eet 3x per dag…heb veel minder honger…voel me rustiger erdoor = geen tot weinig stress…slaap veel beter…en het geeft mij een goed rustig gevoel…
  Ik neem 1x per dag de Maca Van Royal Green Superfood…is een goede kwaliteit supplement product.
  Ik heb reviews gelezen en veel opgezocht van het Maca product…Maca heeft veel voordelen maar naar het schijnt nadelen…zoals schildklierproblemen/dikke nek/struma…en dat schrikt mij een beetje af…dus mijn vraag is…is het wel goed Maca te nemen (te blijven nemen)…voor mij helpt het super goed…
  Ik lees graag jullie reacties…

  Liefs Anika…

  • Hi Anika,
   Wat fijn dat het voor jou werkt! Wij hebben goede ervaringen met dit product, maar als je het zeker wil weten dan kun jij dat beter vragen aan de huisarts.

 4. Ik slik 1 maca caps smorgen per dag.mijn libido vondt ik niet echt super.dus dan maar is maca proberen.nou het is geen smoes .mijn libido is weer goed.zelf te goed ?ook voel ik mij fitter de hele dag .


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.