Fit worden voor je bruiloft, zo doe je dat!

Tips door anna FG

Hola guapas, daar ben ik weer: former fit girl Anna! Zo leuk om hier af en toe een gastblogje te schrijven. Degenen die mij volgen op Instagram weten het waarschijnlijk wel: 20 september ga ik trouwen met de liefde van mijn leven, bovenop een berg in Frankrijk. Ik wil er natuurlijk abfab uitzien op mijn grote dag, vandaar mijn aanwezigheid hiero. Want hoe zorg je er nu voor dat je de heetste versie van jezelf wordt op je trouwdag? Ik ben inmiddels (ervarings)deskundige op het gebied van bruiloften plannen, dus ik dacht: laat ik een aantal tips & tricks met jullie delen. Speciaal voor mijn fellow brides to be! Want als ik de Fitgirlcode Guide Community op Facebook mag geloven zijn er behoorlijk wat Fit Girls die gaan trouwen. Speciaal voor de bruiden dit topfit in hun bruidsjurk willen verschijnen, heeft Fitgirlcode een gratis e-book ontwikkeld. Lees snel verder en check hoe je deze kunt scoren!

Kies een bruidsjurk waar je je nu al prachtig in voelt

De kans is groot dat je op je bruiloft een paar tandjes strakker bent dan ‘normaal’, maar het zou ook zomaar kunnen dat het je niet lukt om het beoogde aantal centimeters kwijt te raken. Gewoon, omdat een bruiloft plannen al best wel veel tijd in beslag neemt naast bijvoorbeeld een fulltime baan. Daarom is niet verstandig om een bruidsjurk te kopen waar jij je alleen prachtig in voelt als je 5 kilo bent afgevallen. Wat als het niet lukt? Dan sta je daar een beetje ongelukkig te wezen met jezelf op de mooiste dag van je leven. Kies daarom een trouwjurk waarin jij je nu al een hottie voelt, dan kan het alleen nog maar beter worden! Good to know, we hebben veel voorbeelden op de site staan!

fit worden voor je bruiloft

Take it up a notch!

Misschien heb jij gekozen voor een prachtige strapless sweetheart jurk en is het jouw goal om met prachtig gevormde schouders bij het altaar te verschijnen. Als je vindt dat je die nu nog niet hebt, dan zal je iets anders moeten doen dan je nu al doet. You gotta step up yo game! Of dat ‘m nu zit in voeding of in je workout-routine (of een combinatie) van beide, je zal ergens harder aan moeten trekken dan normaal. Ben je gek op hardlopen? Integreer dan sprintjes in je standaard rondje, of plak er iedere keer een halve kilometer aan vast. Ben je verslingerd aan krachttraining? Gooi dan nog maar een extra schijfje op die barbell. En laat nu eindelijk eens een keer die driedubbele avondsnack staan en vervang alle frisdrank door water of spa rood (lekker met wat munt en citroen). It’s for the greater good! Als je op tijd begint (minimaal een half jaar van tevoren), dan kun je met kleine aanpassingen in je lifestyle een heel eind komen. Zo ben ik zelf gestart met het project: drinken met mate!

Houd je doelen realistisch

Zoals ik al zei, het plannen van een bruiloft neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Je moet het combineren met al je andere dagelijkse werkzaamheden en sociale dingetjes. Als je daarbij ook nog eens van jezelf verwacht dat je vijf keer in de gym staat te knallen, als dat normaal gesproken maar twee keer is, dan is dat misschien niet bepaald realistisch. Bovendien wil je er ook nog wel als jezelf uitzien op je trouwfoto’s. Zou toch zonde zijn als je een half jaar lang op gras en water leeft, speciaal voor die nauwgesloten jurk met sexy lage rug. En jezelf een jaar later niet meer terug herkent op de foto’s. Dan wordt het een soort desillusie en da’s eerder pijnlijk. 

fit worden voor je bruiloft

Design een workout die bij je trouwjurk past

Veel vrouwen zijn geneigd om het trainen van schouders en armen op de tweede plek te zetten, maar laat dat nu net het ‘naakte’ gedeelte zijn wat je in de meeste trouwjurken ziet. Knallen met die push-ups dus! Houd daarnaast rekening met bepaalde features van je jurk. Heb je een jurk met een hele lage rug? Leg de focus van je workout dan op het creëren van een sexy back. Draag je een satijnen jurk dan, dan zul misschien iets meer aandacht aan je buik moeten besteden. Door deze stof zie je namelijk ieder minuscuul rolletje of putje. Wouldn’t be my choice, maar some ladies can pull it off!

Goede lingerie scheelt de wereld!

Dan komen we meteen bij het volgende punt: goede bruidslingerie. Gelukkig hoef je niet alles op eigen kracht te doen, want als je de juiste lingerie onder je jurk draagt, maakt dat een wereld van verschil. Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of ze hebben er iets op bedacht. Ik heb laatst zelfs een strapless string voorbij zien komen! Whut? Die plak je een soort van op je vajyayay waardoor je geen overhangende zijkwabjes hebt. Laat je niet afschrikken door het ietwat minder sexy uiterlijk van bruidslingerie, dat mag je ‘s avonds gewoon inruilen voor lingerie voor de huwelijksnacht. Hoeft niemand iets van te weten. ;)

fit worden voor je bruiloft

Train together stay together

Dit vind ik ook een hele belangrijke! Een bruiloft organiseren kan best wat stress opleveren, ook in een relatie. Best cru, dat het organiseren van één van de mooiste dagen in jullie leven kan zorgen voor troubles in paradise. Toch is het zo! I speak from experience... ‘Hij doet niet actief genoeg mee in het proces en jij stresst de pan uit over compleet onnodige details.’ Ho, stop, rewind! Kijk elkaar even diep in de ogen en bedenk waarom je ook al weer met deze geweldig persoon gaat trouwen. En, duik samen even een uurtje de gym in; stress releasen en met een dosis positieve energie de deur uitlopen. Je weet wat ze zeggen: couples who train together stay together.

Zo voorkom ik een mental breakdown

Een van de belangrijkste dingen tijdens het planning van mijn bruiloft is structuur. Daarom plan ik niet alleen mijn workouts in, maar gebruik ik ook een hele handige planningtool voor het organiseren van mijn dream wedding. Superhandig, want je kunt je budget ermee bijhouden, toffe inspiratie opslaan en een overzichtelijke gastenlijst en cadeaulijst maken. Je kunt de tool altijd en overal gebruiken, én hij is helemaal gratis. Chill!

Ga jij nou ook binnenkort trouwen en wil je op de hoogte blijven van de coolste wedding hacks en de mooiste inspiratie? Schrijf je dan in voor de planningtool en de nieuwsbrief van ThePerfectWedding.nl via de button hieronder! Dan ontvang je ook meteen gratis de mini-eguide voor Fit Brides!

[maxbutton id="48"]