Zo ga jij je healthy lifestyle volhouden tijdens een druk leven

Tips door resy-van-rooijen

Soms zouden we willen dat er meer dagen in een week zijn en meer uren in de dag. Gewoon zodat we alles kunnen doen wat we willen. In de drukte van een fulltime baan of zware studie is het verleidelijk om te kiezen voor makkelijk, waardoor die healthy lifestyle al snel naar de achtergrond verdwijnt. Maar geen paniek, want ook met een druk leven kan jij je healthy lifestyle volhouden! 

Ga minder vaak naar de supermarkt

Natuurlijk moet je naar de supermarkt, maar door elke dag te gaan kost dat behoorlijk wat tijd. Daarnaast heb je door minder vaak naar de supermarkt te gaan ook minder kans op de verleiding van ongezonde producten. Veel producten zijn minimaal vier dagen houdbaar, waardoor je tijd kan besparen door maar één of twee keer per week je boodschappen te doen. Dit kost wel wat planwerk, want je moet van te voren bedenken wat je wanneer gaat eten. Om dit voor jezelf overzichtelijk te maken, kun je een meal planner gebruiken. Hiermee kun je voor de hele week (of een deel daarvan) bedenken wat je wanneer wilt eten en welke boodschappen daarvoor nodig zijn. Aan de hand daarvan maak je gemakkelijk je boodschappenlijstje en ben je snel klaar in de supermarkt!

Start met meal preppen

Een goede manier om tijd te besparen en door zeker te weten dat je tijdens je drukke dag een gezond ontbijtje, lunch en snacks hebt, is door deze van te voren klaar te maken. Oftewel: start met meal preppen! En het is echt niet zo lastig als het lijkt. Ook hiervoor kun je perfect de meal planner gebruiken. Op die manier weet je precies wat je voor wanneer nodig hebt. Veel dingen (zoals snacks) kun je invriezen, zodat je er direct grote hoeveelheden van kunt maken.

Kies voor snelle recepten

Wanneer je na een lange werkdag thuis komt, heb je misschien geen zin meer om lang in de keuken te staan en klinkt een kant-en-klaarmaaltijd wel heel fijn. Je kunt ervoor kiezen om ook deze maaltijd van de voren te maken, maar gelukkig bestaan er ook heel veel lekkere, gezonde én snelle recepten! Zo deelden wij eerder al vijf gezonde recepten die binnen 20 minuten op tafel staan, maar ook een couscous salade en wraps zijn super snel klaar!

Thuis sporten

Geen sportschool in de buurt of heb je geen tijd om er naar toe te gaan? Een workout thuis is dan een prima optie! Zo zijn er op internet super veel intensieve full body workouts te vinden die je in huis kunt doen. Door zelf een aantal materialen aan te schaffen, heb je helemaal geen abonnement op de sportschool meer nodig!

Sportmomenten plannen

Tijdens een druk leven kan het lastig zijn tijd te vinden om toch die workouts te knallen. Het is dan ook belangrijk dat je tijd vrij maakt om deze workouts te doen en dat betekent dus dat je ook je workouts zal moeten plannen. Zie het sporten als een afspraak met jezelf die net zo belangrijk is als met je beste vriendin en laat niemand daartussen komen. Jij en jouw gezondheid zijn namelijk ook belangrijk!

Sport samen met een vriendin

Naast een druk leven vol verplichtingen en een healthy lifestyle willen we natuurlijk ook nog een sociaal leven hebben. Niets is leuker dan samen met een vriendin te gaan sporten. Op deze manier combineer je het sociale met het sporten en dat is niet alleen gezellig, maar ook nog eens een super goede motivatie om net dat beetje extra te geven.

Wat zijn jouw tips om tijdens een drukke week je healthy lifestyle vol te houden? Laat het weten in de reacties, zodat we elkaar kunnen blijven helpen! 

Benieuwd naar hoe vaak je per week moet sporten om ook in jouw drukke leven je sportdoelen te behalen? Wij zetten het per sportdoel op een rijtje! 

Wil je meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me op Instagram op @resyvanrooijen.